Täällä Heimolassa lasten kanssa syyslomaillaan. Isäntä on töissä, mutta me olemme nauttineet kiireettömästä aamusta. Torstaina, sitten minä lähden koulutukseen ja isäntä lomailee lasten kanssa. lapsilla on siis viikon loma.

 

Loman aloitimme Äänekosken mummola reissulla. Oskari oli tilannut lauantain ruuaksi rössypottua ja sitä mummo olikin meille tehnyt. Nyt kysymys. Millä nimellä sinä kutsut alla olevan kuvan ruokaa?

Ruoka oli niin maittavaa, että taas harmitti, että täältä Hämeestä ei saa valmiina sellaistä rössyä tai kampsua, josta tuon keittelisi.

 

Isännän kanssa tehtiin lauantaina pitkä lenkki ja olipa keli kauniin syksyinen.

 

Viikolla satanut lumi oli sulanut.

Voi näitä syksyn värejä.

Harmaakin on kaunista.

Marja-aronian jäljellä olevat lehdet hehkuivat myös niin kauniina.

Matkalla valmistuivat yhdet sukat, jotka päätyivät perunalaariin. Puikoille pääsivät myös lapaset, jotka Vilma vei eilen ystävälleen syntymäpäivälahjaksi. Sukat ovat vielä kuvaamatta, joten noista käsitöistä sitten enemmän myöhemmässä vaiheessa. Nyt lähden lenkille, ennen kuin vesisade rantautuu tänne.

Muoks:

Kyllä se Maila osui ihan oikeaan. Meilläkin ruoka on rössypottua. Mummolassa se on kampsupaistia siis nimeltään, ihan sama ruoka on kysessä. Palvikyljen tilalle laitan tytinää ja silloin kun teen tuota niin laitan mustaamakkaraa veripaltun tilalle, kun täältä saatava veripalttu on liian makeaa meidän makuun. Porkkanat eivät kuulu meidän rössypottuun.