Vaikka marraskuu onkin lapaskuu, tänäkin vuonna, niin Heimolassa on lapasia neulottu pitkin syksyä. Torstaina tosiaan lähtivät lapaset Suuren käsityön lapaskilpaan, niistä otin kuvat torstai aamuna, mutta olivat kyllä kerrassaan huonot kuvat, saatte sitten jossain vaiheessa ne nähdä, kun aika on kypsä. Nämä kolmet lapaset ovat syntyneet tässä syksyn aikana, kun olen miettinyt mitä neuloisin kilpailuun.

 

Kaksissa lapasissa on lemppari huovutus lankani tove. Eli turkoosit ja ruudulliset ovat tovesta. Kokonaan valkoiset ovat LèttLopista, joka on kyllä heti kakkosena huopuvista langoista. Siitä tulevat vähän paksummat lapaset.

Nämä ruudulliset lapaset olivat testi, miten kirjoneuleessa käy tuo huopuminen ja olen ihan tyytyväinen tulokseen. Lankaa lapasiin meni pikkuisen reilu 50 grammaa, puikot olivat neloset ja huovutus muun pyykin joukossa 40° kirjopesussa. Langat olen ostanut Wetterhoffin myymälästä, Hämeenlinnasta.

LéttLopi lapasten lanka on ostettu Villa Ellulta. Mielen syövereistä palauttelin silmukkalukuja muistiin ja hyvin minun naisen käteeni sopivat lapset tuli. Aiemmin olen enemmänkin LettLòpista neulonut ja huovuttanut, mutta nyt en moneen aikaan. Näihin lapasiin voisi vaikka jotain kirjoakin, jotta saisi vähän enemmän ilmettä. Lankaa näihin meni vajaa 100 g.

 

Turkoosit lapaset ovat sitten taas tovesta neulotut. Päällä oleva kukkanen on virkattu tovesta ja heijastinlangasta ja sitten ommeltu kiinni. Huovutus on jälleen tehty 40° muun pyykin joukossa. Tässä kuvassa ei tuo heijastus näy, mutta kyllä kukkanen oikeasti heijastaa. Näihin lapasiin langat on ostettu Tampereelta Lankaideasta.

 

Lapasten jälkeen otin puikoille torstaina neuletakin itselleni. Perjantain arviointipäivä ja illan kyläreissu antoivat neulomisaikaa ja takakappale on melkein valmis.

Malli löytyy Novitan talvi 2008 lehdestä ja lankana on Novitan Luxus Cloud villa-bambu sekoite lanka, joka tuntuu tosi hyvältä neuloa ja varmaan myös pitääkin. Valitettavasti tätä lankaa ei enää valmisteta, se oli minulla jemma nimisessä paikassa säilössä ja pääsi nyt puikoille.

 

Novitasta vielä lisää. Novita haluaa kehittää palvelujaan yhdessä VTT:n kanssa  ja antoi neulomolaisille nahdollisuuden ilmoittautua haastatteluun ja minä sain kutsun. Olen nyt menossa perjantaina Otaniemeen haastatteluun, täytyy varmaan ottaa sinne neule mukaan. . Itseni lisäksi tiedän Huopatossusen olevan menossa haastatteluun, muita en ole bonggannut. Onko joku täällä käyvistä päässyt mukaan?

Lapaskuun kutsua odottelen ja mietin lapasia puikoille. Siis sitten kun olen saanut neulettani pidemmälle. Vilman soiton opelle olen ajatellut kämmekkäät tehdä ja nehän menevät lapaskuun satoon. Joulumuistamiset siis mielessä. ET-lehden tumppukilpaan lähettämieni lapasten ohjetta on kyselty ja jotta saan sen puhtaaksi kirjoitetuksi, täytyy varmaan sellaisetkin neuloa.

Lapasterveisiä Heimolasta