Aika kuluu, täällä blogissakin. Hetkiä Heimolassa blogissa vietetiin 8-vuotis synttäriä. Tässä vähän blogista viideltä ensimmäiseltä vuodelta. Nyt kun huomaan, että noista  aikomistani linkityksistä vuodelta 2011 alkaa puuttumaan järjestään kuvia, jätän tässä hetkessä viiteen vuoteen ja koitan kuitenkin viikonlopun aikana saada kerättyä lopuilta kolmelta vuodelta jotain jaettavaa. Sinulla on myös mahdollisuus siihen vaikuttaa. Mitä haluaisit minun jakavan kolmelta viimeiseltä blogivuodelta?

Toivottavasti jaksat kahlata läpi tämän kuvattoman bloggauksen.

Kun tämä blogihistoria on kerätty niin on aika tehdä blogiarvontaa...


Kahdeksan vuotta sitten olin aloittanut vuorotteluvapaan esikoisen koulun aloittamista odotellassa, meidän perheeseen oli myös hankittu tietokone, jolla sitten isännän avustuksella aloittelin bloggaamista. Vuodet ovat kuluneet, iloja ja suruja on jaettu myös blogin kautta. Monia ystäviä olen saanut blogin kautta ja monien vanhojen ystävien kanssa kuulumisia tulee jaettua bloginb kautta.

Joitain asioita blogihistoriasta haluan nostaa esiin yhteiseen jakoon. 

Ensimmäinen blogiini kommentoija oli Anne. Tuolloin Anne bloggasi vielä vuodatuksessa blogissa Annen blogi. Tuosssa vuodatuksen blogissa ovat kommentit kadonneet, joten en näe olenko sinne jotain vastannut, omasta blogistani onnistuin Annen kommentin hukkaamaan. Kommentti koski kuitenkin kuvaa, jonka olin laittanut Kiri huivista Novitan neulomoon. Anne rohkaisi minua laittamaan kuvan myös tänne blogiini. Tänne Kiri-päivitykseen on tullut jopa 10 kommenttia, voi se tuntui niin ihmeellisen ihanalta, niinkuin jokainen komentti edelleenkin. 

Ensimmäisen bloggausvuoden (ja muutaman muunkin) olen kerännyt omaksi sivukseen, käsitöitä 2006. Alussa vuodatuksessa ei ollut mahdollisuutta laittaa tagejä, joilla olisi nimikoinut päivityksiä. Siksi tuntui että tuollainen sivu olisi hyvä juttu. Kuvat ovat kuitenkin kadonneet tuolta onneksi olen jossain vaiheessa istunut koneella ja tehnyt tagin valmistuneet 2006, joten sieltä näkyvät lähes kaikki kuvat valmistuneista. 

Toisena bloggausvuonna on bloggauksia 352. Aikamoinen määrä. Tammikuussa ja maaliskuussa kaikista eniten. Huomaa sen, että olen ollut vuorotteluvapalla, siis kotona. Silloin oli aikaa, jopa järjestää Novitan neulomolaisille matka Tapion kaupaan Päntäneelle

2008 vuonna, on blogissa jotain vilahduksia työssä olosta. Riparille lähdössä, Vanhusten retkeltä on tultu... 
Lasten päiväkodin tädit ja pikkukoulun opet on muistettu käsitöillä yleensä keväällä ja jouluna, tässä yksi joulumuistaminen, jonka luulen olevan käytössä vieläkin, vaikka ope on toisella paikkakunnalla.

2009 kesällä, meille tulivat ensimmäistä kertaa kesälampaattäällä ovat jo kuukauden meillä olleet. Vuonna 2009 lähetin ensimmäisen neuleohjeeni Ullaan ja Pellavapolku valittiin lehden kansikuvaneuleeksi. Tuntuihan se aika ihmeelliseltä huomata, että pystyi tuollaiseen. Syksyllä 2009 aloitettiin Poikkeus-neulojien kokoontumiset Kahvila Poikkeuksessa ja ensimmäinen tapaaminen on dokumentoitu. Meillä on siis tänä syksynä 5 vuotis juhlasyksy. Pitäisiköhän sitä juhlistaa jollain tempauksella? Blogissani olen myös koittanut jakaa tietoa käsillätekemiseen liittyvistä kilpailuista. Tässä Laurin lapas kilpailusta vuodelta 2009. Vuoden 2009 syksyä väritti myös minun aivokalvontulehdukseni, josta myös blogin kautta kerroin.

Kotiseutua olen koittanut pitää esillä blogissa muutenkin kuin osallistumalla lapaskilpailuihin. Meidän lähellä kasvaa harvinaista Kangasvuokon ja Kylmänkukan risteytystä. Tässä yksi bloggaus reissulta sitä katsomaan. 2010 joulukuussa saatoimme Tiinulin taivasmatkalle ja sain viedä muistotilaisuuteen neulojien terveisiä ympäri Suomen. Kyllä bloggaaminen siis yhdistää. Tiinulin saattamiseen liittyi myös yhteinen lohtupeiton tekeminen. Löydätkö sinä täältä oman palasi? 2010 vuoden lopulla Heimolan iloksi ilmestyi Orvokki. 2010 vuonna oli myös ensimmäinen sytomyssy keräys Kanta-Hämeessä.

Työasioita ei juurikaan voi vaitiolovelvollisuus syistä kirjoitella blogiin, mutta yksi diakoniatyön tehtävä on pitää esillä yhteiskunnallisia epäkohtia ja edellisten eduskuntavaalien alla olleesta vaalipaneelista tein merkinnän blogiin. Opiskelemaan lähteminen väritti myös tuota vuotta 2011. Bloggauksesta ovat näköjään kuvat kadonneet Vuodatuksen 2012 vuoden hämmingeissä. Täytyy niitä poimia sinne uudelleen. Luulin, että olen lähes kaikki puuttuvat kuvat saanut lisättyä, mutta näin ei näköjään olekaan. 

Tästä siis toivottavasti jatkuu  vielä viikonlopun aikana...

lauantaiterveisin seijap