Kevät etenee Heimolassakin. Muutaman valokuvan kävin nappamassa, jos se nyt tuo viikonloppuna sitä takatalvea. Tuohon Otsikkokuvaksi olisi vähän enemmän pitänyt tuota kuvaa kaventaa, mutta olkoon nyt tuon kokoisena. Tähän laitan saman kuvan muistiin, niin näkyy sittenkin kun otsikkokuvan vaihdan.

IMG_4609

 

IMG_4613

Sain viime viikolla Oulun seudulta postia, johon olen ehtinyt vasta tällä viikolla tutustumaan. Sydämellinen kiitos M-L. Tämä on ollut mielenkiintoista lukemista.

DSC04493

Kyseessä on siis Kalevan artikkeli Hailuodon vanhan pappilan tikkuröijypiiristä ja siellä syntyneistä hailuotolaisista ja niiden tekijöistä.

DSC04495

Täältä linkistä voit käydä katsomassa lisää kuvia ja kuvatekstejä. Ihana, että perinnettä pidettään esillä. Pikkuisen kyllä harmittaa, että kuvissa pääosan saa mies joka on neulonut ensimmäisen tikkurinsa. Kuvateksteissä kerrotaan kuitenkin Liisa Iljanasta, joka on neulonut lähes sata tikkuria. Hatunnoston arvoinen määrä, on siis jäänyt kerrassaan koukkuun tikkureihin. lehtijutussa hän kertoo kerran lähteneensä hiihtämään vieläkin käytössä oleva 40 vuotta vanha tikkuri päällään. Reissulla kävi niin, että sukset liukuivat jään alle ja hän itse lenis mahalleen jään päällä olevaan veteen. Kuitenkaan hänelle ei siinä käynyt kuinkaan, sillä hänellä oli onnekseen päällä "tikkuri ja oikiat vanttuut" Luotolainen kun lämmittää märkänäkin.

DSC04496

Isännän tikkurin neulomiseen ei mennyt ollenkaan niin kauaa kuin vieläkin kesken olevaan Honeyhin.

 

DSC04486

Tällä hetkellä työn alla ovat jo napituslistat, ehkä tämä tässä viikonlopun aikana valmistuu.

Kaikille täällä kävijöille hyvää huhtikuun loppua. Minulla on edessä työtovereiden kanssa ensi viikolla matka Lutherin jalanjäljille. Eli pikaisen Keski-Suomen reissun jälkeen kutsuu Saksan maa.

perjantaiterveisin seijap