Terveisiä Äänekoskelta. Tänne ajeltiin tänään muutamaksi päiväksi koko porukalla.

Minulla oli ajatus, että bloggailen teille eilisen aamun eläin katselmusta, mutta huomaan, että enhän muistanut niitä kuvia laittaa flickeriin ja eiväthän ne olekaan täällä läppärillä. 

Eilen olimme kiirastorstain ehtoollismessussa kotikirkossa. Muutos kirkkomaalla oli melkoinen, kun melkein 100-vuotiaat pihtakuuset oli kaadettu. Mielipiteitä on varmaan monia, mutta minun mielestäni kirkkomaa oli nyt valoisa ja avara.

Untitled

Joka kerta tämä kiirastorstain ehtoollismessu koskettaa kovasti. Jeesus asettaa ehtoollisen ja sitten hänet petetään. Kun messu alkoi alttaritaulun alla oli 13 kynttilää.

Untitled

Ehtoollisen jälkeen messun edetessä ensin sammutettiin Juudaksen kynttilä ja sitten kaikki loput opetuslasten kynttilät. Jäljelle jäi vain Jeeuksen kynttilä.

Untitled

Ennen kuin messu loppui, oli alttari puettu mustiin ja 5 tummanpunaista ruusua alttarilla kuvasivat Jeesuksen viittä haavaa vartalossa. 

Untitled

Messu loppui yhdessä ilman säestystä veisattuun virteen Käy yrttitarhasta polku, urutkin vaikenivat.

Untitled

Koska olemme pääsiäisen täällä reissunpäällä, niin päsiäistulppaanit isän ja siskon haudalle veimme vielä messun jälkeen. 

Untitled

Oikein kaunista huomista lankalauantaita ja tulossa olevaa pääsiäistä sinulle, täällä blogissa kävijä.