Iltaan on mennyt tämäkin päivä. Lasten mielestä varmaan kamalin päivä pitkästä aikaa.

Meillä oli sopimus, että sillä aikaa kun olen leirillä molemmat siivoavat huoneensa. Koska käytän lasten kasvatuksessa, kirsitystä, uhkailua ja lahjontaa, tällä kertaa kyseessä oli uhkailu. "Jos huoneet eivät ole siistit perjantaina kun tulen leiriltä... Kerään kaikki lattialla olevat lelut ja vien ne diakoniatyön joulukeräykseen, niille lapsille jotka niitä oikeasti tarvitsevat...." Lisätkää tähän vielä sellainen paatoksellinen äänensävy. Minä ihan oikeasti luulin, että tuo tehoaisi. Perjantaina tulin leiriltä ja lähdimme mummolaan, olin kyllä tyrmistynyt kun siivo huoneissa oli ihan kamala.

Eilen illalla tulimme mummolasta ja niinpä tänään oli vuorossa siivoaminen. Nyt kun kello lähestyy kahdeksaa alkaa huoneissa näyttää sellaiselta, että siellä voi olla. Meillä ei yleensä siivota sunnuntaisin, joten siitä voitte päätellä millainen siivo täällä oli. No leluista ehkä osa menee diakoniatyön joulukeräykseen, mutta siitä keskustellaan sitten kun pahimmat tunnemyrskyt ovat laantuneet.

Mummilla käytiin pikaisesti, ennen kuin lähtee huomenna Kadrinaan. Arjalle lähtee tälläinen posti, mummi oli tiistaina nämä aarteet hakenut Asadon aarteista.

836296.jpgMuutama autokuva. Kyllä, kyllä minä tykkään.  Automaattivaihteisiinkin alan jo tottua.

836331.jpg836338.jpg

836355.jpg


Tässä syy, 10 % Projektiin ryhtymiseen. Ei, en ole vielä punninnut. Lisäksi ovat ne langat, jotka ovat kesken eräisissä töissä. Niistä painavin onneksi valmistuu ennen syyskuut. Omaa painoanikaan en ole vielä punninnut, senkin ehtii tehdä vielä ennen syyskuuta.

Venäjä keräyksestä on tullut kyselyjä. Ilkka Puhakka sanoi keväällä, että sitten kun 10 000 sukkaa on lähetetty, pidetään isot juhlat. Vielä en ole kuullut, että juhlia olisi sukankutojille järjestetty, joten kudotaan vaan. Siinä hyvä keino vähentää lankamäärää. Huomasin, että minulla on keräysnappi päässyt hukkumaan, pitääkin se taas lisätä näkyviin.

Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille!