Huivi nimeltä pikkusisko sai alkunsa kun töissä tuli mummojen kanssa keskustelua huiveista, joita nähdään vanhoissa kotimaisissa elokuvissa. Monelle tuli mieleen erilaisia keepejä ja sitten yhdessä muisteltiin, että oli sellaisia aina oikein neulottuja huiveja, jotka olivat luonnonvalkoisia (näin oletetaan) ja sitten niissä oli erilaisia tummia raitoja ja yleensä vielä hapsut reunoissa.

Kotona kaivelin villalankoja, ja koska aikomukseni oli osallistua Novitan suureen huivikilpaan olivat langat tietysti Novitaa.

IMG_9043-normal.jpg

Tämä huivi oli koekappale. Lankana vanha Wool (vaaleanvihreä ja viininpunainen), Florica (valkoinen) ja Nalle luontopolku kesäkimppu. Huivi on aloitettu luomalla alareunan silmukat ja silmukkamäärä vähenee siis koko ajan neulotaessa. En tiedä olisiko ne kotimaisten elokuvien huivit näin tehtyjä, mutta minun huivini on.

Wool tuntui vähän paksulta ja siksi kilpailuun lähtevään huiviin langaksi tuli Pikkusisko. Pikkusiskon kaverina huivissa on edelleen se viininpunainen Wool, turkoosi Säde ja Nalle luontopolku Joki.

Nämä huivikuvat on otettu tänä aamuna hienoisessa vesisateessa.

IMG_9957-normal.jpg

Huivi on valtavan suuri. Ajatuksena on, että siihen voisi vaikka syysillan saapuessa kääriytyä lämpimään.

IMG_9946-normal.jpg

Kyllä tässä huivissa tikuttamista riitti, mutta mielestäni tästä tuli oikein onnistunut huivi kilpailuun lähetettäväksi. Luulen, että ei jää ainoaksi Pikkusiskoksi. Tai tämänhän nyt voi sitten toteuttaa mistä langasta tahansa, kun ei ole pakko olla Novitaa.

IMG_9379-normal.jpgTässä ennen huivin kilpailuun lähettämistä otetussa kuvassa näkyy kuinka suuri huivi oikeasti on. Pikkusiskoa huiviin on käytetty 5 kerää, eli 250 grammaa.

Nyt on esitetelty kaikki kolme kilpailuun lähetettyä huivia. Mielenkiinnolla odotan millaisia huiveja muilta on kilpailuun lähtenyt. Vinkatkaa, jos jossain huomaatte.

Sisar-huivin ohjeen, tai siis ohjeen tuohon mallineuleeseen kirjoittelen ja valokuvaan varmasti jossain vaiheessa. Se näyttää vaikealta, mutta se on helppoa. Muutenkin uskon, että näitä ohjeita kirjoittelen, jos niihin kiinnostusta löytyy. Nyt se on vielä helpompaakin kun kaikki huivit ovat kotona. Ei tarvitse pelkkien suttuisten muistiinpanojen varassa olla.

 

Lauantain vesisateisin terveisin seijap