Minulla on kaksi kerrassaan ihanaa uutta neulekirjaa, toinen on mainittu täällä bloggauksessa kirjan julkkareista. Samaan aikaan Puikkomaisterin lapaskirjan kanssa minulle kotiutui Lumi Karmitsan kirja Villit vanttuut ja vallattomat villasukat.

Tässä kirjassa on myös aivan ihania malleja je yhden näistä olen toteuttanut 50 vuotta täyttäneelle työtoverille lahjaksi.

DSC05396

Langaksi Tsiisuksiin valikoitui regian colormania ja vaalea yksivärinen regia musta lanka on Novitan ticoticoa. Kaikki langat löytyivät kotoa jemmasta ja jälleen kerran totesin, että aika monet lapaset saisi tehtyä kotona olevista ohuista sukkalangoistakin.

Pohjan colormaniasta löytyvät liturgisista väreistä vihreä, punainen ja lila, pohjan vaalea menee valkoisesta ja musta kuviolanka. Näin kappalaisen lapasissa ovat kaikki liturgiset värit. Lahjan saaja tiesi Tsiisuksista jo ennen kuin hän sai ne, sillä kun merkkipäivää vietettiin annoin hänelle kortin jossa oli kuva lapasista. Lapasia neuloessani lähetin myös yhden tekstarin, jossa oli kuva ja sillä vähän kuulostelin mitä hän tykkäsi värimaailmasta.

DSC05397

 

IMG_2639

Tässä lapaset ovat jo saajansa kädessä. Tuntui hyvältä antaa lapaset, jotka selvästi olivat mieluisat.

IMG_2640

Malli: Tsiisukset
Lumi Karmitsan kirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat
Lanka: Regian lankoja
Novitan: tico tico
Menekki: yhteensä 59 grammaa
Puikot: 2,5 mm
 

Lankalaihikseen näiden lapasten myötä tulee kulutukseksi -16217 grammaa. Pienistä puroista kasvavat suuret virrat. Pitäisi varmaan jossain vaiheessa punnita ja kuvata niitä lasinalusia, joita olen kesän aikana virkkaillut.

Molemmista kirjoista täytyy sanoa, että on ihanaa, että on heitä jotka laittavat mallinsa kansiin ja sitä kautta meidän kaikkien saataville.

Tällä hetkellä puikoilla ovat yhdet lapaset ja Breathing space, edelleen. Enää puuttuisi toinen hiha ja ehkä vähän helman entraaminsta, mutta eiköhän se siitä.

sunnuntaiterveisin seijap