On se kuulkaa muuttunut tämä minun bloggaamiseni siitä, kun aloitin, nyt minun pitää jonottaa, jotta pääsisin koneelle. Lapsilla siis on niin paljon konehommia . Siksi ei siis vieläkään niitä joulumuistamisia tässä bloggauksessa. Onhan nuutinpäivään vielä aikaa.

 

Tiistaina aloitin itselleni pooloa Novitan Softysta ja tänään se valmistui. Juuri sopivasti vesisateiseen sunnuntaihin.

Sisällä pooloa kuvattiin, kun ulkona oli sitten jo tässä vaiheessa pimeää. Neule tuntuu tosi lämpimältä ja tietenkin kun vielä leivinuunin edessäkin kuvattiin.

Softy tuntui kivalta langalta neuloa ja tosi nopeahan se on kun seiskan puikoilla sai tikuttaa. Raglan-hihaa vaatteissani vierastan. Se vaatii että seisotaan ryhdikkäästi eikä hartiat lysyssä, niinkuin vähän tuppaa olla minulla tapana. 

Toisessa kuvassa on sitten kaulus pystyssä.

Malli: pooloneule

Novita talvi 2010

Lanka: Novita Softy, harmaa,

koska lanka on pussilankaa eikä minulla ole yhtään vyötettä niin tähän Novitan sivuilta tiedot langasta

koostumus: 40% polyamidi / 39% villa / 21% akryyli
keräkoko: n. 100 g = n. 150 m
puikot: 7-8
neuletiheys: 10 cm:llä 13 s ja 18 krs
menekki: naisten M-kokoinen neule n. 500 g 
pesuohje: käsipesu

Menekki: 402 g (ohjeessa oli kyllä paljon enemmän laitettu menekiksi)

Puikot: 7 Knit picks

Koko: S

Uskon, että tästä tuli käyttövaate pakkasille. Jäljelle jäi vielä kolme kerää, pussista jossa oli 600 grammaa. Vilmaa varten on olemassa myös punainen Softy ja tuota harmaata hän haluaa omaan neuleeseensa kanssa. Tuohon samaan puseroonhan on myös lasten ohje, saattaapa olla, että teen samanlaisen.

 Novitan kevään 2011 värikarttakin löytyy jo Novitan sivuilta. Sieltä löytyy mm. Softyyn uusia kauniita värejä, mutta ei tästä minun niin suosikkilankani tule, että tästä paljoa neuloisin. Minä kun oikeasti tykään ohuemmista neuleista. Tavalliseen Nalle-lankaan oli tullut uusia värejä. Niitä on nyt yhteensä 10 olisin kaivannut sinne vähän kirkkaampia värejä, nyt uusina tuli noita meleerattuja. Aloe vera nallessa tosin oli sitten vain 5 väriä ja 5 pätkävärjättyä. Eli tasanhan nuo menivät. Novitan ohueen sukkalankaan Tico ticoon, jota en ole kokeillut, oli tullut pätkävärjättyjen värejen lisäksi musta ja valkoinen. Siitä tykkään, jos lanka muuten vaan on hyvä. Täytyy varmaan kokeilla tuo yksi kerä jonka kesällä sain Taimilta.

Huomenna sitten alkaa meillä muunkin perheen arki. Isännän ja lastenkin loma loppuu. Naapuri käy katsomassa täällä Orvokkia päivällä kerran ennen kun lapset tulevat kotiin. Orvokki on tänään 10 viikkoinen ja painaa 3,5 kg.

Kerronpa nyt täälläkin, että ensi lauantain NSV-iltaa jo odotan kovasti, eilen kävimme laulut läpi ja tuntui tosi upealta laulaa joukossa. Jos olet lähellä niin tule ihmeessä sinäkin laulamaan.

Sunnuntai-illan terveisin seijap