lauantai, 27. syyskuu 2008
Torstaina kun Oskari oli pienoismallikerhossa, kiipesimme Vilman kanssa, Haukankallion laelle.
Vilma kivelläYritin etsiä kotoa kuvaa, jossa istun siskoni kanssa tällä samalla kivellä. Aikaa kuvan ottamisesta on varmaan 35 vuotta. Oltiin isän ja siskon kanssa retkellä. Kuvan täytyy olla, koti-kotona, kun ei sitä albumissani ollut.
Näkymää Puujoelle Tässä kuvassa on Rauhaniemen tiilitehtaan jäljellä oleva osa. Leppäkoski oli 1800-luvun lopulla todellinen tiilikylä. Yhdessä Leppäkosken tiilitehtaassa oli isäni töissä, kunnes se lopetettiin. Siitä tehtaasta on jäljellä enään koivuja kasvava tontti. Luulen, että olen joskus nuoruudessa kokenut jotain samaa kuin ne nuoret, joiden vanhemmilta menee työ alta metsäteollisuuden saneerausten myötä.
Leppäkoskella on monenlaisia patsaita. Tunnettekos tätä miestä?Patsas on Uno Cygnaeus, hänestä kerrotaan että hänellä oli tapana kiivetä Haukankallion laelle ihailemaan Leppäkosken kartanoa ja sen torppia. Vaikka Wikipedia sanookin että Cygnaeus on syntynyt Hämeenlinnassa, niin käsittääkseni hän on syntynyt Leppäkosken kartanossa. Näin luki myös seutukeskus Hämeen sivuilla.Tuossa ylempänä olevassa Rauhaniemen tehtaan kuvassa pilkottaa myös Ida Ahlbergin lapsuuden kodin katto. Idan isä oli ratamestarina Leppäkoskella ja Ida vietti lapsuutensa tuossa mökissä, joka on nyt museona.Kiitos lapaskommenteista. Olen niistä aivan otettu. Olen aloittanut kolmeen kertaan uusia lapasia, enkä ole nyt ollenkaan tyytyväinen. Ellei tuo nyt puikoilla oleva alku miellytä teen taas MokkaSukasta,
jotenkin olen niin tykästynyt tuohon kirjavaan pohjaan tai kuvioon.Oikein hyvää viikonlopun jatkoa teille kaikille!
Kommentit