Muoks: Harmooni on saanut uuden kodin virolaisesta seurakunnasta.

Muoks2: 20.6.2014
Päivitykseen on tullut niin paljon roskaposteja, että suljen mahdollisuuden kommentoida tähän.


Tässä joku aika sitten piipahdin Wetterhoffin myymälässä, kun huomasin netistä, että Akseli 8 pellavalangan valmistus lopetetaan. Vielä tänäänkin Wetterhoffin verkkokaupassa on teksti.

Langan saanti- ja värjäysongelmien vuoksi Akseli 8 pellavalanka poistuu valikoimistamme. Osa väreistä on jo myyty loppuun. 

Minä tein hankintoja muutaman neuleen verran ajatuksena tehdä neuleita joita on helppo käyttää. 

Violetin/lilan langan kanssa ei enää löytynyt mieleistäni pellavalankaa, joten mietintämyssy piti ottaa käyttöön. Pirkko-myyjä, sitten ehdotti, että mites jos kokeilisi KidMohairia ja minähän olin ihan myyty. Kidmohairistakin sitten bongasin poistovärin, jonka ostin pois hyllystä.

Tekovaiheen kuvia en sen kummemmin tähän viitsikää laittaa. Tänään kuvasin neuletta torson päällä, kun isäntä oli kuvausaikaan pois kotoa. 

Untitled

Torson päälle jakku istuu hyvin. Malli löytyy Novitan Kevät 2013 lehdestä, ja on saatavilla kaikille. Ei siis tarvitse olla Novitan tilaaja. Ohje oli tehty Novitan Roselle

Untitled

Mitenhän tätä jakkua nyt sitten oikein haluaisi käyttää? Kokonaan auki?

Untitled

Kokonaan kiinni?

Untitled

Puoliksi kiinni?


Untitled

Tein oman jakkuni pikkuisen pidemmäksi kuin ohjeen jakku. Sitten tuli pelko, että jos Akseli ei riitäkään, niin hihat tein kuitenkin ohjeen mukaiseen pituuteen.

Untitled

Hihan sileässä neuleessa näkyy kauniisti tuo Akslein ja Kidsilkin yhteiselo, toivottavasti se jatkuu ihan sovinnossa niin kauan kun jakkua käytän.

Untitled

Molempia lankoja jäi jonkin verran, saattaa olla että niistä tulee huivi tai kaksi.

Untitled

Malli: Novita Kevät 2013, Lea Petäjä

Lanka: Wetterfoff, Akseli 8 väri 554
Menekki: 142 g
Austermann, KidSilk, violetti

Menekki: 52 g

Puikot 4,5 mm

Tänään olen siivonnut alakerrassa. Oskarin konfirmaatiojuhla lähenee ja viikonloppuja ei ole enää montaa. Siivotessa kuvasin myös meidän harmoonin.

Untitled

Harmooni on hankittu meille ennen pianoa, ja kun piano kotiutui meille harmooni sai paikan kotialttarin kohdalta. Nyt olemme tulleet siihen tulokseen, että harmooni voisi lähteä uuteen kotiin, jos jollakin on tarvetta. Jos koivupuinen visakoivulla koristeltu harmooni kiinnostaa, niin otahan yhteyttä.

Huomenna menemme mummin kanssa äitienpäivälounaalle Kirstulan kartanoon. Kirstulaan siksi, että aikataululla on vaara tulla tiukaksi. Huomenna on myös työtoverin eläkkeellejäämisen lähtöjuhla. Kirstulasta ehdimme juhlaan hyvin ja jos liikaa jää aikaa ehdin piipahtamaan ennen juhlaan lähtöä Kirstulan Vanhassa Puodissa. Huomasithan muuten tuossa Yrjön juhlalinkissä villasukat Yrjön polvella? Ne ovat sukkia, joita hän vie Siperian vankiloihin. 

Oikein aurinkoista äitienpäivää ja alkavaa viikkoa sinulle toivottelee seijap.