Sunnuntai on kääntynyt iltaan. Tänään oli sitten ensimmäinen konfrmaatio jossa olen ollut Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa ohjaajan ominaisuudessa. Kaikki meni hyvin. 19 kaunista nuorta  konfirmoitiin Vanajan kirkossa. Aamulla huomasin jännittäväni sitä osaanko toimia oikein kun ympäristö on uusi ja outo minulle, mutta kaikki meni siinäkin mielessä hyvin.

Aamulla kävin kuvailemassa pihalla valmistuneita huiveja. Kuvissa näkyy se miten kiivaasti meidän nurmikko kaipaisi leikkaamista. No tulevalla viikolla saan sen varmaan tehtyä, kun tauti tuntuu hellittävän.

778333.jpg

Tässä huivit yhteiskuvassa. Oikealla aiemmin kuvattu Minttumaaria. Edessä samasta langasta himpun verran pienempi Minttumaaria. Takana sininen kellokukka-huivi, joka on parasta aikaa pingotuksessa.

778342.jpg

Malli: Ullaneule 2/2007, Minttumaari
Lanka: virolainen liukuvärjätty villalanka
Menekki: 101 g
Koko: niskasta alakärkeen 71 cm,  leveys 138 cm
Puikot: 4,5 INOX
Kakkos mallikerran viimeisellä kerroksella oli 20 ehjää ruutua

Tämän huivin viimeistelyyn sain vinkin Novitan neulomosta. Laitoin huivin 30° villapesuun pyykkikoneeseen. Mukaan ihan hiukan pesuainetta. Kun huivi tuli koneesta pingoitin sen sille runkopatjalle, jota siihen yleensäkin käytän. Huivi kesti hyvin koneessa olon, eikä huopunut lainakaan. Pingotuksen jälkeen villassa oleva lampaan tuoksukin oli häipynyt kokonaan ja huivi on huomattavasti pehmeämpikin. Kiitos *Siiri* vinkistä.

Ensi viikolla pitäisi melkein poiketa asuntomessuilla, kun liput tuossa odottavat. Viikonloppuna lauantaina olemme menossa Orivedelle ja sunnuntaina Linnanmäelle. Linnanmäkireissu on kyläyhdistyksen matka. Mietin sitä millaisella ranneke kokoonpanolla sinne kannattaa lähteä. Onko kenelläkään kokemuksesta antaa neuvoja?

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!