Hetken aikaa sitten Novitan neulomossa kyseltiin ommellun kastemekon ohjetta ja silloin kaivelin meidän lasten mekon esille. Laitanpa nuo ennen juhannusta otetut kuvat tännekin näkyville. Taisi olla joskus aika kun ompelin enemmänkin.

3646768302_19317202ed.jpg

Tämän kastemekon olen siis ommellut syys-lokakuussa 1999. Ohje ja kaava löytyivät MuotiMuksusta 2/1999. Muistan kun ostin tuon päälimekon kankaan ja reunoissa olevan silkkivinonauhan meinasin pyörtyä, kun markkahinta oli niin kova. Mutta ei sitä esikoisen puvussa, silloin hintaa miettinyt.

3645963353_697cae43ce.jpg

Puku on Vilman ristiäisten jälkeen käynyt pesulassa, ja samaan pesulan pussiin ja henkariin sen nytkin pakkasin vaatehuoneeseen. Oma äidin hääpuvusta tehty kastemekkokin on samassa komerossa. Siinä on pikkuveljen ristiäisten jäljiltä vaalean vihreä silkkinauha. Meille se puku on rantautunut kun Vilma tarvitsi keijuvaatteita päiväkodin pukujuhlaan, mutta enhän siitä mekosta niitä raaskinut tehdä. Onhan siinä kuitenkin kastettu kaikki kolme Kankaan lasta ja kai joku vieraskin.

Tiistai-illan terveisin seijap