Viimeinen kokonainen lomaviikko alussa. Tuli vähän suunnitelmiin muutoksia... Eilen ajelimme mummon (isännän äiti) synttäreille Keski-Suomeen, kun auto päätti sytyttää punaisen öljyvalon. Sehän sitten tarkoitti sitä, että soitto palvelunumeroon ja jäimme nelostien varteen odottamaan sijaisautoa ja hinausautoa, joka vie isännän auton korjaamolle. Siinäpä sitten odoteltiin reilu tunti, monta asiaa ehdittiin tehdä. Orvokki sai lenkkiä, minä sain haettua meille jäätelöt Harjunsalmen hotellilta, mutta ennen kaikkea isätä sai kuvattua Lehdet neuleeni, joka oli mukana matkassa.

Illalla isäntä oli kuvannut minun uutta neulettani, mutta en ollut kameraa hänelle antaessani tarkistanut asetuksia, ja niistä kuvista ei juurikaan tullut julkaisukelpoista. Joten tässä nyt kahdella eri kertaa otettuja kuvia ja neuleen esittelyä.

Untitled

Lehdet neuleen pongasin ensimmäisen kerran Nitkutettua blogin Helenalta. Helenan blogin ohjeistamana löysin Mian Lepopuikko blogin, jonka olemassa olon olinkin jo unohtanut. Laitoin ennen Lontoon matkaa Mialle sähköpostia ja Lontoosta tultua oli Lehtien ohje sähköpostissa ja sain neuleen heti puikoille.

Kerassaan puikottava ohje. Eihän tuota olisi laskenut ollenkaan käsistä pois. Valmista tuli mielestäni nopeasti viikko ja yksi päivä ja ehdin minä siinä välillä jotain muutakin tehdä kun neuloa.

Untitled

Mia on neulonut tämän mallin monta kertaa. Vironvillasta, puuvillasta, karstavillalangasta, aaden karstavillasta ja puuvillasta. Erilaisia variaatioita on näissä neuleissa pituus vaihtelee, hihan mitta ja kauluksen korkeus vaihtelee ja jossain mallissa on niskassa lyhennettyjä kerroksia, parantamassa istuvuutta.

Minun versioni on 3/4 hihoilla ja kahden kokoisilla puikoilla neulottu. Napit taidan tähän jaättää laittamatta, vaikka ne ostinkin. Lankana on Wetterhoffin Sofia, silkkivilla, neule on siis melkoisen lämmin, ei ihan kesäkäyttöön.

Vielä tähän aikaan aamulla nelostiellä oli aika hiljaista, eikä kuvaaminen ehkä herättänyt ihan kamalasti kummastusta.

Untitled

Vaikka oli aamu niin auton lämpömittari näytti, että ulkona oli 26° C, ja sen voi kyllä nähdä tästä ryppyyn menneestä Jackpotin pellavamekostanikin ;-).

Untitled

Mallaten, mietintää tulisiko tähän napit vai ei.

Untitled

Malli: Lehdet

Lepopuikon Mia

Lanka: Wetterhoff Sofia

(ajalta ennen aloe vera käsittelyä)

Menekki: 457 grammaa

Puikot: 3,5 mm ja 4,5 mm

Eilisenä matkaneuleena minulla oli Lehdet nro 2. Onneksi olin varannut tarpeeksi lankaa matkaan kun kuitenkin tuli matkalla se tunti ylimääräistä neulomis aikaa. Nyt Lehdet kakkonen on jo yli kaksi kokonaista lehtiriviä alle kainalon. Lankana minulla on Novitan kampajalanka Helmi. Helmi on puuvillaa (60%) ja bambua (40%) ja vaikka tässä värinä on luumu, niin  tästä tulee nyt varmaan enemmän kesällä pidettävä neule.

Huomenna tuo neule varmaan etenee, sillä en päästä isäntää yksin hakemaan autoaan Jyväskylästä, vaan viimeisen lomaviikon kunniaksi tuppaan kyytiin ja saan viisi tuntia neulonta-aikaa. Niin, tai ainakin kaksi ja puoli, sillä minulla ei ole lupaa ajaa tuolla sijaisautolla. ;-)

Niin, siinä autossa oli vikana se, että öljyn laatu oli laskeneut alle hyväksyttävän tason. Olisi sillä ehkä voinut ihan ajaakin, mutta ei uskalla ottaa riskiä kun ei tiedä kuinka käy. Nyt on siis öljyt vaihdettu ja isännällä ja minulla huomenna laatuaikaa kun piipahdamme Jyväskylässä kahdestaan.

Naamakirjassa vähän kyselin, olisiko innostuneita neulenyyttäri ihmisiä lauantaina 16.8. Ihan vaan sillä lailla, että jokainen toisi jotain pientä syötävää tullessaan oltaisiin meillä, yläkerrassa, alakerrassa, mökissä tai pihalla kukin käsitöineen ja nauttien toistemme seurasta. Tietenkin voitaisiin myös pitää lankavaihtaria tai jotain muuta sellaista, jos innostusta. Muutama olisi nyt tulollaan jos olet innostunut niin jätä kommenttia, niin ilmoittelen sitten kellonaikaa ja osoitetta lähempänä ajankohtaa.


Maanantaiterveisin seijap