heimola

Syksyisiä aamuja on ollut tällä viikolla, valtava utu peittää maiseman kun lähdetään aamulla liikkeelle, mutta voi niin kaunista kerrassaan. Viime viikonloppuna oli Mallinkaisten maalasimarkkinat. Täältä pitäisi päästä kurkkaamaan meidän kyläyhdistyksen Facebook sivuja, vaikka ei olisi itse facebookin jäsen.  Laittakaa kommenttia, jos ei onnistu. 

Tänään piipahdimme kotiseurakunnan syystorilla, sieltä kotiin tuli hiukan omenoita, luumuja ja pensasmustikkaa. Niin ja kaunis virkattu sipulipussi. Pakko oli ostaa kun halvalla sai ja sipuleille ei ollut oikein paikkaa täällä kotona.

Vähän pihan siivoustalkoita on tehty tänään omien ja lainanuorten kanssa ja tiedossa olisi illaksi säilöntää, säilöntää ja säilöntää. Siihen en taida nuorisoa enää patistaa vaan teen ihan itse.

Nurmilintu huivi on jo jonkin aikaa odottanut pingoitusta. Tänään pääsivät koekäyttöön pingoittimet, jotka ihanat ystävät Hilkka ja Pirkko toivat minulle käydessään Haapsalun pitsiviikoilla.

10539181_10205312161107496_2515648992856

Työhuoneen parisängyn päälle on hyvä nuo pingoittimet asetella. Tässä käytössä vain kaksi lyhyempää "piikkirimaa". Kuvaan jossain vaiheessa koko tuon hienon systeemin.

image

Lankana tässä huivissa on Svarta Fåretin lanka La Perla, ( 44% acryylia, 22% Mohairia, 22% Nylonia ja 7% Polyesteria). Langan värit ovat kauniit ja luulen, että tämä huivi jää minulle itselleni.

Untitled

Kävin kuvaamassa huivia lammashaassa...

Untitled

... eikä aikaakaan kun laaduntarkastajat olivat paikalla.

Untitled

Valkeaa villaa vasten. Lämmikettä ei Vilppu kyllä tämän kesävillansakaan kanssa tarvitse.

Untitled

Orvokki ja lampaat pitivät yhteisen palaverin ja siinä samalla Orvokki putsasi tyttöjen korvat.

Untitled

Huivimalli oli selkeä ja kaunista jälkeähän tästä tuli. Lanka on henkäyksen ohutta ja sitä ei mennyt 50 grammaakaan. Luulenpa, että ei jää ainoaksi Nurmilinnuksi. Olen kovasti tykästynyt Heidin kauniisiin huivimalleihin.

Untitled

Malli: Nurmilintu (Heidi Alander)

Lanka: Svarta Fåret, La Perla

Menekki: 46 grammaa

Puikot: 4 mm

Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa, teille kaikille. Meillä on tänään Pizzalauantai ja taitaa olla aika aloittaa perheiden kuopusten kanssa pizzan teko.