Taas on perjantai. Tämä viikko on kulunut siivillä. En oikein tiedä mitä teille kertoisin tuolta Päiväkummusta. Seminaari oli antoisa ja täyteläinen. Vaatii paljon sulattelua ja pohtimista. Tänne (klikkaa oikealta näpsäkkäät näpit) löysin tieni kun ponchon virkkaaminen kirvoitti puheet käsitöihin. Näiltä sivuilta löytyy myös paljon muuta hyvää ja tärkeää asiaa. Kun annan asioiden hautua vielä vähän niin kerron joitain itselleni tärkeiksi nousseita asioita seminaarista.

Päiväkummusta bongasin uuden patalappumallin. Otin siitä valokuvan ja ajattelin joskus toteuttaa. En tiedä jokohan Famulla on tämä malli?

255786.jpg

Kuvasta voi mallia aika helposti katsoa. Nuo pylväillä virkatut nauhat on siis pujotettu tuohon virkattuun pohjaan jälkeenpäin.

255792.jpg

Ristiinnaulitun huomaan, mustan kuin Ebenpuun.
Meille armoa tuomaan, Kristus jälleen laskeututuu.
(P. Simojoen laulusta)

Tämä krusifiksi on yksityiskohta Riihikirkon alttariseinältä. Tuosta paikastahan kertoo tuo Pekka Simojoen laulu Kotona jälleen.

Tänään tein ostoksia Lahdessa.

255797.jpg

Lankakauppa Heinistä ostin nämä rosee-pitsi huivia tai ponchoa varten. Oli minulle ensimmäinen kerta kyseisessä liikkeessä. Kun taas Lahdessa käyn, poikkean kyllä uudelleen.

Vuorelmalla kävin myös. Halusin päästä omin käsin hiplaamaan Vuorelman Vetoa (klikkaa langat), josta joskus lapsena muistan sukkia neuloneeni. Toinen hiplauksen kohde oli Vilpertti. Jota sitten ostinkin neuleohjeen kera. Ehkä tuota ohjetta voisi soveltaa sitten Johanneksen villa-pellavaankin.
255807.jpg

Vedon värit olivat syötävän ihania. Joku jolle paljastan henkilöllisyyteni tämän kuun aikana tulee saamaan Vetoa. Ei ihan vielä kuitenkaan.

Oikein hyvää viikonloppua kaikille. Meille tulee huomenna kaksi pientä poikaa kylään saa nähdä miten minun lapaskuuni edistyy.