Jälleen kerran oli Vanajaveden opiston huovutus kurssi meidän omalla kylällä. Katju jo eilisen päivän kokemuksiaan kirjoitteli blogiinsa. Tänään oli toinen kurssipäivä ja minäkin sain jo jotain valmista. 

IMG_4433

Eilisen lähtökohtana olivat nämä kaksi jotka jo olivat väärän värisinä edellisessä bloggauksessa. Petroolilla Nitorin pesukonevärillä värjätty sideharso ja neulottu liina.

IMG_4436

Piikun karstavillaa ja sitten näiden päälle Villakamarin merinovillaa ja se pöytäliina.

IMG_4439

 

IMG_4443

 

IMG_4446

 

IMG_4449

Ihan tolkuttoman paljon rullaamista ja kääntämistä ja vääntämistä, bambumattojen ja kuplamuovien välissä. Ja kävipä tämä illalla vielä kotonakin käsittelyjä. Mutta minä tykkään, kyllä tämä varmaan hameeseen riittää.

IMG_4478

Luulin kuvanneeni kaikkien muiden työt, mutta eipä niitä löytynyt kamerasta, eikä kännystäkään. Mutta joitain kuitenkin.

IMG_4463

Kurssin nuorin huovutti kahdet tossut

IMG_4472

 

IMG_4468

 

IMG_4467

Ihanaakin ihanammat huopatossut

IMG_4459

Kaiman kassi, vielä keskeneäisenä.

Tällä kurssilla tuli harvinaisen paljon valmista, koitanpa pyytää kuvia muilta kurssilaisilta niin saan blogiin myös oman muistin vahvistukseksi.

Tälle päivälle piti keksiä jotain pientä huovutettavaa. Tässä rullalle on menossa kesällä neulomani huivin mallikappale, siis iso sellainen ja merinovilloja.

IMG_4462 

 

IMG_4481

Kumpaakin puolta voi käyttää. Tästä voisi ommella jotain somistetta vaatteeseen tai vaikka kivat kevyet kämmekkäät/rannekkeet.

IMG_4482

Pitihän minun sitten tehdä vielä niitä pääsiäismuniakin. Tämä merinovilla käyttäytyi huovuttaessa tosi kivasti. Samaa ei voinut sanoa seuraavassa kuvassa olevasta vanhasta oranssista Hahtuvaisesta.  Sitkeästi kuitenkin siitäkin munat tein.

IMG_4474

Kotona kaikki munat pääsivät saunan lauteilla kuivamaan. Muovimunissa oli vettä myös sisällä, niissähän on pohjassa aukko, josta vesi menee sisälle. Styrox munatkin tuli kaikki huovutettua ja totesinkin, että minulla taitaa olla nyt pääsiäisen ajan työjuttuihin munat valmiina.

IMG_4493

Laskiaissunnuntain terveisin seijap