... paastonaika alkaa.

Hyvää laskiaissunnuntaita kaikille teille. Tuleva keskiviikko on tuhkakeskiviikko ja silloin se paastonaika alkaa. Ollaan siis kovaa vauhtia menossa kohti pääsiäistä.

Eilen koitin viimeistellä huiveja, joita on kolme. Huomasin, että yksi kerrallaan mennään pigotukseen, sillä runkopatja, jolla pingoitan normaalisti, on vanhassa Heimolassa, ja tuolle pingotusalustalle, joka on täällä sisällä ei mahdu kuin yksi huivi kerrallaan.


IMG_8786-normal.jpg

Kuvaushaasteen asetti vastasatanut lumi, lumen valkoinen huivi vasten lunta, ei oikein kuvaa saa. Haastetta siis kuvaamiseen.

IMG_8787-normal.jpg

Lankana huivissa on Rose-mohair Novitalta, olen joskus saanut langat salaiselta neuleystävältäni ja jo viime vuoden puolella tuon huivin neuloin. Tämä huivi menee täyttämään lahjalaatikkoa, vielä en tiedä kuka sen saa. Huivin malli on sama kuin Tiinan lahjahuivissa ennen joulua.

IMG_8790-normal.jpg

Rose-huivi

Malli: Drops, Fairy Wed

Lanka: Novita Rose mohair

Menekki: 116 g

Puikot: 5 mm


Huivi on ollut täällä nytkin työn alla. Uudessa Novitan lehdessä oli ilmoitus suuresta huivikilpailusta ja ensimmäinen huivi luonnos alkaa olla valmis. Työn alle otin perjantai-iltana ja tänään saan luultavasti sen viimeistelykuntoon. Täytyy kuitenkin tehdä toinen, sillä näitä koeversion lankoja ei näissä väreissä ole ja tahdon tehdä sen sellaisilla väreillä, että edes teoriassa on mahdollisuus niitä käyttää.


Sen enempää en voi huivista kertoa, vaikka vähän mieli tekisikin. Nyt ei malli ole ainakaan vaikea. Arja jo naamakirjassa sanoi, että kun minun mallini ovat niin vaikeita. Sitä en usko, sillä eihän Arja muuten olisi neulonut minun mallillani näitä ihania sukkiakaan ;-). Sukkien ohje on nyt tulossa Ullaan, että pääsette muutkin kokeilemaan.

Sytomyssy blogia olen päivitellyt tässä sitä mukaan kun olen saanut myssyjä kuvatuksi. Käykää ihailemassa sielläkin.