Vapputervehdys Heimolasta

Nytpä istahdan tähän koneelle ja katsotaan mitä kaikkea täältäon pudonnut valmiina puikoilta. Niina Laitisen pääsisäissukat tulivat valmiiksi ihan aikataulussa. Eilen sukat lähtivät meidän vappuvieraamme matkaan, hänen 38 jalkaan sa olivat siis sopivat.
 

IMG_4258

Pääsiäisukat by Niina Laitinen design
Langat: Novita Seitsemän veljestä valkoinen
menekki 73 grammaa
Kaupunkilanka, Kivijalka keltainen
menekki 15 grammaa
Novita Seitsemän veljestä oranssi
menekki 27 grammaa
Scachenmayer Regia 4-fädig ruskea (kaksinkerroin)
menekki 31 grammaa
Puikot: 3,5 mm


Sukat oli kiva neuloa, mutta ei minusta vieläkään tullut paksusta sukkalangasta neulottujen kirjoneulesukkien ystävä. Iloinen kuitenkin olin siitä, että sain ystävän iloiseksi näillä sukilla. 

 

Laitan tähän kuvan minulla olevista Süjurin huivin pingottimista kun sellaisen otin kun Liitohuivia pingoitin. Ystäväni Hilkka ja Pirkko ovat nämä minulle tuoneet, kun olivat Haapsalussa käymässä ja kerrassaan hyvät nämä ovat huiveja pingoittaessa. TYKKÄÄN!

IMG_4283

Liito huivia oli ihana neuloa Luonnottaresta ja sen sai lahjaksi eläkkeelle jäävä ystävä isännän työpaikalta. Aurinkoisena päivänä kävin kuvailemassa huivia pihalla.

IMG_4305
 

Vaikka langan väri oli Tilhi, niin se oli kovasti sopiva lepän runkoon.

IMG_4303
 

Luonnotar-lanka oli kerrassaan ihana neuloa ja sehän on Titityyn nimikkolanka ja tämä oli minun puikoiltani toinen Luonnottaresta neulottu huivi. Ihana käsin värjätty merinovilla.

IMG_4312

Olen aina ajatellut, että tälläiset värit eivät sovi minulle, mutta ei tämä tässä selfiessä huonolta näytä.

IMG_4323
 

Liito,Veera Välimäki kirjasta Huivileikki
Lanka: Louhittarenluola Luonnotar väri Tilhi
Menekki: 204 grammaa
Puikot: 4 mm
 

Tarkimmat  blogin seuraajat huomaavat nyt, että huiviin on mennyt lankaa 204 grammaa ja lankaa oli vain kaksi vyyhtiä. Aivan oikein. Lanka ei kuitenkaan loppunut kesken vaan sitä jäi pieni nöttönen, joten lankaa oli vyyhdeissä reilusti.

Uskon, etä huivin saaja oli tähän huiviin tyytyväinen.

Tänään kävin sitten kuvaamassa pihalla, minun puikoiltani lähteneet, Tsiisukset numero 4.
 

IMG_4363

 

Näissä Tsiisuksissa on lankana Tukuwoolin sock ja täytyy kyllä todeta, että se on kerrassaan riittoisa lanka kun tekee kirjoneuletta. alkoista pääväriä meni reilut puolet 50 gramman vyyhdistä ja muita ihan nimellinen määrä. Luulen, että lopuista tulee sukkia. Nämä lapaset menevät lahjaksi eilen papiksi vihitylle kuorokaverille. Toivottavasti ei kuitenkaan enää tarvitse näitä ennen ensi talvea.
 

IMG_4362
 

Tsiisukset
Lumi Karmitsan kirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat
koko reilu neisen käsi
Lanka: Tukuwool sock
Menekki: Sake 33 grammaa (valkoinen)
Lehto 19 grammaa (vihreä)
Hohka 3 grammaa (punainen)
Rae 19 grammaa (harmaa)
Puikot: 3 mm


Varmaan nyt tarkkasilmäisimmät huomaavat, että näissä lapasissa ei ole huomioitu lankadominanssia. Sen huomiotta ottaminen näkyy tuolla lapasten kärjissä, eli kärjet ovat eri näköiset, mutta ei kai tuo nyt kamalasti haittaa.


Tällä hetkellä minulla on koukulla Vuorelman Vilpertti lankaa. Sukkelien puikkojen Tuula oli virkannut ponchon Novitan kevät 2017 lehdestä ja minä tykästyin malliin ja teen nyt sitten sitä. Toivottavasti linkki Novitan sivuille toimii. Teen ponchon kotona jemmassa olleesta Vilpertistä, joka on Vuorelman villa-pellava lankaa, jonka valmistus on loppunut jo kauan sitten.Oikein ihanaa toukokuuta kaikille. Kiva jos joku täällä vielä käy katsomassa.