Kyllä aika menee nopeasti. Tuntuu, että ei koneella ehdi istumaan ja lukemaan kavereiden blogeja, saatika sitten omaansa päivittämään.

Valmistuneita neuleita on kaksi tunikaa, joista nyt ensimmäisen näin sunnuntai-iltana päivitän. Kuvat on otettu lähes heti kun tunika valmistui mutta jotenkin on ollut vaan niin takkuista tämä koneelle siirtäminen ja neuleen punnistseminen ja tietojen kirjaaminen.

DSC05087

Lankana tässä neuleessa on Tallinnan matkalta ostettu Alize bamboo fine ja kolmea eri pellavalankaa. Alizea meni vajaa kaksi kerää (tarkasti punnittuna 182 grammaa) ja Wetterhoffin Akselia ja jotain ruotsalaista pellavalankaa kului 147 grammaa. Alizea olisi nyt sitten vielä reilu kaksi kerää, eli siitä saisi vaikka mitä neulottua tai virkattua.

DSC05103

Mallina tässä neuleessa on käytetty Pinaattitunikan silmukkamääriä, mutta sitten muuten kaikki onkin omaa sovellusta. Halusin tuon bambun kaveriksi tuon ohuen pellavalangan, jotta tunika ei ihan kamalasti venyisi, kun bambulla on se taipumus. Jos teksin jotain toisin, niin olisin laittanut tummemmat pellavalangat yläosaan, tuon vaalean vihreän sijaan. Mielestäni näissäkin kuvissa neule näyttää lyhemmältä kuin se nyt on oltuaan käytössä jo aika paljonkin.

DSC05102

Bambu-pellavatunika
Pinaattitunikan sovellus
Lanka: Alize bamboo-fine
menekki: 182 grammaa
Wetterhoffin Akseli ja nimetön ruotsalainen pellava
menekki: 147 grammaa
Puikot 4 mm

Minä tykkään kovasti tästä neuleesta ja uskon, että se tulee kyllä kulumaan käytössä. 


DSC05108

Kuvat on otettu ennen kun kesälampaat ovat tuleet. Seuraavan valmistuneen neuleen bloggauksessa saattaa näkyä enemmän lampaita kun valmista neuletta. Meillä on lampaina Rehtori, Muru, Viiru ja Täppä heitä en ole vielä kovin kuvannut, mutta varmasti kuvia tulee tässä kesän aikana.

Lankalaihista tämä neule kartuttaa 329 grammaa elikä tämän valmistumsen jälkeen olisi saldo -14 842 grammaa. Sitten pitää kuitenki heti tunnustaa, että olihan sitä tilattava kaksi vyyhtiä Luonnotarta jota saan neulttua huivin Lets´festival -huivikampanjassa.

Lankalaihis 2016 tilanne on siis tämän päivityksen jälkeen -14 642 grammaa.

Kaikille lukijoille oikein hyvää kesän jatkoa toivotellen. Minulla vielä alkava viikko töitä ja sitten jään kesälomalle.

Edit:
Kiitos routa kun huomasit laskuvirheet. Nyt on päivitetty laihikset kohdalleen.