Ystäväperheen tytär on Romaniassa OM:n kautta. Joulun hän oli viettänyt köyhässä romaanikylässä ja siitä ystäväni sai ajatuksen pikaisista lapas ja sukkatalkoista noille lapsille. Itse lupasin neuloa muutamat sukat ja lapaset ja kysäistä josko joku teistä innostuisi asiasta.

Näin ystäväni kirjoittaa viestissään.

Minä laitan sitten paketin sinne romanian OM:N toimistoon.Ne vievät ne sinne kylään. Siinä kylässä suurin osa on uskovia ja köyhiä, kuten romaanit siellä kaikki ovat, kun kantaväestö syrjii heitä. Sinne menee lapsille eri kokoisia . Tytär sanoi ettei niillä ole. Yritän saada niin että voisin lähettää paketin tammikuun lopussa sinne niin saavat vielä kylmän aikana.

Sukkia ja lapasia toivotaan siis tammikuun aikana. Jos innostut neulomaan noille lapsille niin laita kommenttia ja kommenttiin sähköpostiosoite, niin laitan sinulle ystäväni osoitteen, jotta voit lähettää sukat ja lapset hänelle toimitettavaksi. Erityisesti haastaisin pikaisesti Willa-klubilaisia ja Poikkeus-neulojia, kun tuo ystäväni asuu etelä-Janakkalassa ja tytärkin on siis janakkalalaisia.

 

On myös menossa tempaus joka "kolahti" minuun. Taidan virkata muutamia myssyjä sytomyssykampanjaan, jota Lankapirtin Matleena ja Seijasisko Seijasiskon neule-ja matkablogista luotsaavat.

 

Meillä loppiaisen suunnitelmat muuttuivat viime yönä. Molemmat lapset ovat oksentaneet ja nyt molemmilla on kuumetta reilusti 38. Siksi näitä romanian lapsiasioitakin olemme ystäväni kanssa sähköpostitse hoidelleet. Muuten olisimme ne täällä meillä yhdessä sopineet. Nyt on kuitenkin lasten oksentamiset loppuneet, joten eiköhän se tästä. Mummi lupasi ottaa lapset huomenna, niin pääsen minäkin pitkästä aikaa töihin, ellei tauti iske minuun.

 

Loppiaisen illan terveisiä Heimolasta