Helatorstain tervehdys Heimolasta. Nyt on sitten kulunut 40 päivää pääsiäisestä ja tänään muistetaan Jeesuksen taivaaseen astumista. Pääsiäisaika vielä jatkuu kymmenenpäivää helluntaihin asti. Nyt on kuitenkin jo oikeasti kesä. Kesäkuuhun siirryttiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä, täällä Kanta-Hämeessä säästyttiin ukkosmyrskyiltäkin. Tosin eilinen pyörälenkki oli aika kova, kun alamäessäkin piti polkea, jotta pääsi eteenpäin. Niin kova oli tuuli.

 

Tänä aamuna valmistuivat Esa-open kämmekkäät.

Vaikka onkin kesä, ajattelin, että kämmekkäät ovat ihan hyvä kiitos opelle. Toivottavasti niitä ei kesän aikana paljoa tarvitse. Malli kämmekkäisiin on Ullaneuleesta ja nimeltään Kaisla. Mielestäni oikein hyvä malli, melkein tekisi mieli itsellekin neuloa. Isännän käsiä taas lainasin kuvausta varten.

Kämmekkäät Esa-opelle

Malli: Kaisla

Lanka: Novitan, Opi villasukka

Menekki: 79 g

Puikot: 3,5 mm

Nyt ollaan keskeneräisten neuleiden kanssa vaiheessa, että yhdet kämmekkäät odottavat viimeisiä kerroksia, bolero odottaa purkamista, Liehuhelmainen tunika on ihan vaiheessa ja ystävälle luvattu poncho täytyy ottaa oikeasti työn alle. Huivineuleet kutkuttaisivat, mutta ehkä nyt pitää laittaa vähän taukoa. Niinkuin Mallaviri totesi, Multnomah on koukuttava malli, vai pitäisikö tässä tilanteessa sanoa, puikottava malli. Myös pieniä ihmisiä on syntynyt ja syntymässä lähipiiriin pienet neuleetkin kutkuttavat.

Loman aikana sitten joko ehtii tai ei ehdi neuloa... Pääsykoe reissulla täytyy varmaan sitten käydä kokeen jälkeen hakemassa lankaterapiaa, sekä Titityyssä, että Poppelissa, ennen kun juna lähtee kotiin päin.