Viikko sitten reippailimme isännän kanssa Kylmänkukka-kangasvuokon risteytystä katsomaan. Äitienpäivän seudun olimme mummolassa Äänekoskella, mummi mukana. Sen jälkeen ovatkin sitten reippailut jääneet kun onnistuin selkäni nitkauttamaan tiistaina. Tänään jo pystyn tässä koneella istumaan, eli parempaan päin ollaan menossa.

IMG_9190-normal.jpg

Äitienpäivänä kävimme katsomassa myös Orvokin äitiä Roosaa. Kyllä ovat niin saman oloisia äiti ja tytär. Roosa on siis tuossa takana ja Orvokki tutkii jotain uutta tuoksua etualalla. Kiitos, että saimme jälleen käydä katsomassa Harambee`s hulinaa, on aina ilo poiketa kun ohi kuljetaan.

Minun äitini, eli mummi oli matkassa mukana. Ennen pääsiäistä mummi liukastui ja mursi kätensä kuusi viikkoa kipsissä ja eihän se käsi ole vielä ollenkaan ennallaan. Oli ihana taas käydä Ränssin kievarin valmiissa äitienpäivä pöydässä kolme äitiä ja lapset ja appiukko.  Minulle päivässä oli sen verran syömisten kanssa haastetta, että sain perjantaina puhelun, että pääsen torstaiaamuna terveyskeskukseen peruutuspaikalle kolonoskopiaan. Dieetti alkoi siis heti siitä paikasta. Tyhjennys onnistui hyvin ja tulos oli torstaina, että kaikki hyvin, mitään huolestuttavaa ei siis löytynyt.

Tiistai-illan istuin nitkahtaneen selkäni kanssa Janakkalan Osuuspankin edustajistossa, jonka kokouksen tuloksesta uutisoitiin kaikissa alueen tiedotusvälineissä. Janakkalan Sanomat, Yle ja Aamuposti. Olihan tämäkin mielenkiintoinen kokemus.

Torstai-iltana haettiin  mummi meille yökylään, kun oli viettänyt edellisen yön keskussairaalassa. Ikkunoita oli alkanut keskiviikkona pesemään ja sitten on muistissa puolentoista tunnin aukko. Naapuriin oli osannut mennä kyynäpää mustana ja päässä kuhmu. Siletä oli saanut kyydin keskarille ja kallokuviin, ei kuitenkaan mitään kuvissa ollut löytynyt. Aivitärähdys siis ollut kyseessä. Ilmeisesti oli pyörtynyt kun oli katsonut ylöspäin ja niskanikamat ovat niin kuluneet. Kaatuessaan sitten lyönyt kyynärpään ja päänsä.

Perjantain vapaapäivä meni selkäkipuisena, nyt venyttelyt ja pienet kävelyt ovat tuottaneet tulosta ja uskon olevani kunnossa huomenna menemään töihin. Meillä on tulossa Kaiken kansan messu, jossa minutkin siunataan tehtävääni, vaikka olenkin jo lähes kuusi vuotta virassani ollut.

Tänään oli myös kesän alun päivä meidän perheessä. Kesän lampaat saapuivat.

IMG_9277-normal.jpg

Oikealla on Saarinen, joka on meille vanha tuttu. Tumma uuhi on Musti ja karitsat ovat Mustin kuusi viikkoisa vanhat vielä nimettömät kaunottaret. Musti osaa laittaa Orvokinkin todella aisoihin. Jotta Orvokki ei liikaa innostu, emme ole sitä vielä aitaukseen päästäneet, mutta onnistuu se paimentaminen aidan läpikin.

IMG_9309-normal.jpg

Päättelykeijukin pistäytyi kylässä ja isäntä kuvasikin jotain, joten jotain valmistakin tulette näkemään, mutta siitä lisää sitten myöhemmin.

Helluntainaaton terveisin seijap