Tänään oli kotipaikkakunnalla markkinat. Me ei isännän kanssa olla ollenkaan markkinaihmisiä, joten lapset menivät mummin kanssa markkinoille ja me menimme kirkkoon. Kiva oli olla kahdestaan kirkossa sai olla rauhassa miettimättä lapsille ylimääräistä viihdykettä.

Sain äidiltäni pussin, jota hän oli heittämässä roskiin. Kun ovat jo vanhempia kuin minä.
Pussissa oli 17 rullaa mohairlankaa. Tosiohutta, Made in France. Yhdessä aloittamattomassa rullassa lankaa 40 g. Äiti on niistä joskus neulonut huiveja. On siis ostanut ne Helsingistä joskus ennen vuotta 1965, näin hän laskeskeli. Siis ainakin 4 vuotta minua vanhempia.Äidillä kahvia odotellessani kokeilin. Taipuu salomoneihin. Tässä langassa oikein kimallustakin. Anteeksi huono kuva. Nämä langat saavat siis majapaikan Heimolasta.Tässä minun mehunkeitto pisteeni. Tuta-Kalevi huomaathan, kaasu on päässyt käyttöön. Sisällä on liian kuuma jo muutenkin joten siirryin ulkotyöskentelyyn. Lasten liitutaulu on tuulen suojana.  Marjoista kiitokset kuuluvat naapurin Paulalle ja Ailalle vähän kauempaa. Meidän pensaat kun ovat vielä niin nuoria.
Tälläistä rimppakinttua aloin tuossa mehuja keitellessäni neuloa. Jos tämän yhden teen malliksi ja haastan muita neulomaan. Jos saisi nuo paikalliset lankakaupat sponsoroimaan. Piirejä joissa voisi neuloa, kun on niin monta. Teen pupua muuten ohjeiden vastaisesti sukkapuikoilla. Säästyy muutamilta saumojen ompelemisilta.