Kiitos kaikista patalappu ja opiskelukommenteista. Aika näyttää, kuinka käy opiskelujen kanssa. Pääsenkö, jaksanko työn ohessa jne. Mutta yrittää pitää ainakin.

Isäntä oli eilen Helsingissä soittotunnilla. Viikolla hän kysyi lapsilta haluaisivatko siksi aikaa äidin kanssa ostoksille Myyrmanniin. Katsomaan kevätjuhlavaatetta ja muuta sellaista. Vilman vastaus oli selvä, ei kun juurihan äiti lupasi hänelle mekon ommella. Vähän niinkuin aikanaan kun Vilma oli eskarissa ja tarvitsi juhlamekkoa. Kaupoista ei löytynyt mieleistä sinistä mekkoa. Neiti tokaisi "äiti, onhan sinulla kaksi yötä aikaa ennen joulujuhlaa se ommella" Siitä mekostakin tuli ihan hyvä.

Eilen siis ompelin ja tänäänkin ompelin, jotta sain mekon valmiiksi. On nimittäin monenmoista menoa töissä ja vapaa-ajalla, että pitää ottaa aikaa silloin kun sitä on.

 

Mekon malli on Ottobre-lehdestä vuosien takaa, mutta se on aina miellyttänyt meidän silmäämme. Kankaaksi pääsi ohut pellavakangas, jonka olen ostanut Tallinnan Sada-Marketista vuosia sitten.

Tämä kissa piti mekkoon saada kirjottu siis ompelukoneen siksakilla ja malli piirretty lehdestä lyijykynällä mekon helmaan.

En ole pitkään aikaan ommellut ja se kyllä näkyi ompelurutiini puuttui kokonaan ja vetoketjunkin ompelin kolme kertaa ennen kuin olin tyytyväinen. Mekko on kokoa 134 cm ja juuri sopiva, kasvunvaraa ei ole ensi kesään, mutta ei kai ole tarviskaan.

Malli: Kissamekko

Ottobre 2/2001

Koko 134 cm

Kangas: Pellava, Sada marketista

Täällä meillä on melkein kesä. Kirsikka- ja kriikunapuut kukkivat, samoin kielot ja Oskarin mansikkakuusessa on punaiset kerkät. Lapset ovat olleet loppuviikon pois koulusta flunssan takia ja siksi Vilmallakin on kuvissa sukkahousut jalassa. Huomenna kuitenkin pääsevät kumpikin kouluun, ainakin nyt näyttää siltä.

 

Oikein hyvää sunnuntain jatkoa kaikille ja hyvää alkavaa viikkoa.

 

Kirsikankukka terveisin.