Rauhaisaa loppiaisiltaa teille kaikille. Tänään havahduin huomaamaan, että meillä ei olekaan enää joulua siivottavaksi huomenna pois. Kyntteliköt saavat olla ikkunoissa kynttilänpäivään asti ja isäntä oli kuusen vienyt jo pois torstaina kun se minua keskiviikkoiltana niin kovasti yskitti. Tai ainakin luulen, että se oli kuusi, joka sen teki.

Joulusta muistuttavat vielä punaiset Amaryllikset kolmessa ruukussa ja joulutähti. Toinen joulutähti sai vetoa ja odottaa kompostiin pääsyä. Jouluruusun kukat lopsahtivat niin, että saa mennä ikkunalaudalle odottamaan kevään puutarhaan istutusta. Kaksi joulukaktusta siirtyvät myös odottamaan, että keväällä saavat saviruukut ja kesäksi pääsevät sitten pihalle.

Vaikea on ajatella, että loppiasena ei ole lunta, ja jotenkin tuntuu että ei sitä sitten ehkä tule hiihtolomaksikaan, jos ennusteet pitävät paikkansa. Saa nähdä mitä meidän perhe tekee hiihtolomalla.

Tämän vuoden ensimmäinen käsityö on valmistunut eilen illalla. Kyseessä on työ, jonka olen myös aloittanut tämän vuoden puolella. 

Nämä sukat ovat menossa eläkkeelle jäävälle työtoverille. Enpä muistanutkaan mitenkä nopeasti seiska veikasta neuloo ihan miehen jalkaan sopivatkin sukat.

Koska kyseinen mies on uransa aikan ollut "kiven sisässäkin" töissä niin yksi kuva piti ottaa myös kiven päällä.

Sukkamallina on Tiina Kuun Quintessence II, jonka löysin Ravelryn kätköistä. Selkeä ja hyvä ohje ja nopeastihan tuo sukka sitten syntyikin.

Isännän 42 kokoisessa jalassa kuvattuna näyttää ihan sopivan kokoiselta. 

Malli: Tiina Kuu Quintessence II

Lanka: 7 veljestä

Menekki: 109 g

Puikot: 3,5 mm

Tälle illalle on vielä ohjelmassa yksi huiviohjeen selkokielelle saattaminen, että Katju saa alkuun huivin, jota varten on jo langatkin keritty.

Oikein hyvää tammikuun jatkoa kaikille!