Mummolareissu on siis tehty. Tulimme jo eilen kotiin, mutta väsymys voitti. Aamulla vasta olen jaksanut ajatella päivittämistä.

On ollut ihan kummallisen ruhinaallista istua koneella ja käydä blogeja läpi. Käsityökään ei etene samalla, kun kaikki toimii niin nopeasti. Aamuhetkeä olen tässä viettänyt ja lukenut mitä blogistaniassa on tapahtunut. Montaakaan kommenttia en ole jättänyt, ajatuksissa kai se jos se kestääkin taas 5 minuuttia ennenkun kommentti menee läpi. No, ei varmaan enää.

Tämä on ollut jo jonkin aikaa valmiina. Nyt se lämmittää mummon kaulaa.

 
411292.jpg

Lanka:
Linie 104 Solo (50 % extrahienoa merinovillaa, 50 % polyakryyliä)
Huivi neulotaan aina oikeaa
puikot: 7 bambut
Langan  menekki 150 g

 
Tein huivin niin että ensimmäisen kerän yhdeksällä silmukalla, toisen seitsemällä silmukalla ja viimeisen yhdeksällä. Niskan taakse tuleva osuus on siis hieman kapeampi. Tätä lankaa saa Vihreästä vyydistä ja värejäkin on tosi paljon.

Se Jämsän huopatehdas. Oli se vaan niin ihana paikka. Myymälä on avoinna ma-pe klo 9-16, vaikka tuo linkki sanookin, että sopimuksesta.

 
411300.jpg
 
Tässä Sohvi-lankaa. On huopuva villalanka ja värejä oli tosi paljon ja kyllä ne olivatkin kauniita. Sohvin lisäksi oli myös ohuempi villalanka.

 
412317.jpg
 
Hahtuvalanka lapaset on neulottu 5-kertaisella hatuvalla ja sitten karstattu. Kolmannet on minullakin nyt puikoilla. Sen verran hahtuvalankaa ostin. Tätä ei ollut tarkoitettu huovuttamiseen.

Jämsässähän on useampi huopatehdas. Lahtiset tekevät pääsääntöisesti huopatossuja. Ovat muuten Suomen vanhin huopatehdas. Täällä sanotaan, että Jämsän huopatehtaan pää asiallinen tuote on huopalevy. Myyjä kuitenkin kertoi minulle, että he ovat nimenomaan lankoihin erikoistuneita.  Villalankojen lisäksi oli myynnissä oikeata vanhanajan sukkalankaa. Oli Retua ja Kestoa ja taisi olla vielä jotain muutakin. Huovutusvillaakin oli ihanissa väreissä
412328.jpg

Alhon huopatehtaan valmistamat aamutossut ostettiin Oskarille. Minusta oli kiva huomata, että Jämsän huopatehtaan myymälässä myytiin  myös muiden Jämsäläisten valmistajien tuottaita.

Myyjä oli äärimmäisen ihana. Esitteli tuotteita ja antoi huovutusvinkkejä, minähän en ole oikeasti koskaan huovuttanut. Pyykkikone on ollut se minun huovuttajani. Siinä oli liike jonne poikkean toistekin.

 
Hyvää viikonloppua kaikille ja iloista talvilomaa niille joilla se alkaa.
 
Edit: Yritin noita kuvia laittaa, mutta ei onnistu. Kuvagalleriaan siirto ei siis toimi. Tuon ekan kuvan sain tänään laitettua. jpg muotoisia ovat kuvat ja Sonyn kameralla otettuja, mitään muutosta aiempiin kuviin ei ole. En ymmärrä. Matamilla on  samanlaisia ongelmia. Mikäli vuodatuksen keskustelupalstalta oikein ymmärsin.


Kai munkin pitää pyytää "Tuomas auta"

Illalla: Jotain on tapahtunut. Kuvien siirtely onnistuu. Joten niitä kävin lisäämässä