Meilläkin on siis nyt ihan oikeesti puolukkaa.

Tälläinen ihana herkkuämpäri on matkannut lähes läpi Suomen, Matkahuollon kautta. Kiitos Muoriska. Luultavasti nämä puolukat riittävät ensi syksyyn. Sitten ehkä täältäkin päin taas löytyy. Entinen työtoveri on kuulema poiminut 20 ämpärillistä lähiseuduilta, mutta en minä kyllä ole löytänyt.


Nyt on uunissa puolukka-ruispuuro tulemassa. Ihanaa.

Catarina mietti eilen blogissaan puuroasioita. Minulle tuli mieleeni vanhasta keittokirjasta tämä ohje. En sitä kommentoidessani muistanut, mutta tänään päivällä pulpahti mieleen.

Marjamämmi eli imellyspuuro.

tarvitaan
2 litraa vettä, 2-3 dl maltaita ja/tai ruisjauhoja, 0,5 litraa puolukkasurvosta, ripaus suolaa

Kuumaan ei kiehuvaan veteen vatkataan suurin osa jauhoista, osa ripotellaan pinnalle ja kattilan kansi suljetaan tiiviisti. Se pidetään kuumana, mutta ei saa kiehua. Parin tunnin kuluttua se vatkataan sekaisin ja pinnalle ripotellaan jauhoja. Imeltämisetä jaketaan tällä tavoin, kunnes kaikki jauhot on käytetty. 5-8 tunnin kuluttua puuroon sekoitetaan marjasurvos ja suola. Puuroa keitetään n.15 min. koko ajan sekoittaen. Ellei tunnu kyllin makealat lisätään maun mukaan sokeria tai siirappia, ja jos näyttää liian vetelältä, lisätään perunajauhosuurus.

Marjamämmi säilyy useita päiviä, jopa viikon verran. Se tarjotaan kermaisien maidon kanssa.

Itse en ole koskaan kokeillut, mutta saattaisi olla ihan kokeilemisen arvoinen juttu. Ruis-puolukkapuuro on meillä suurta herkkua. Vispipuuroa meillä syödään myös ympäri vuoden, milloin mistäkin marjasta, hedelmästä tai mehusta tehtynä.

Nyt pitää kuitenkin mennä laittamaan ruokaa. Niin ja pakastamaan puolukkaa ja laittamaan omenoita ja....