Arjalle kiitos, kommenttisi avulla sain kuvan laiton onnistumaan.

Talvilomalla sain viestiä kauniiden huivejen suunnittelijalta Päiviltä ryhdynkö koeneulomaan salaista huivimallia. Salainen malli tarkoittaa sitä, että kerran viikossa julkistetaan ohjetta, ja jokainen neuloo ohjeen mukaisesti tykönänsä. Neulotut osiot sitten kuvataan ja laitataan näkyviin yhteiseen facebook kansioon.

Untitled

Facebook ryhmässä huivi sai nimekseen Kevätlehdykkä. Tässä Kevätlehdykän ensimmäisen kaavion puolikasta kuvattuna ulkona Köynnöshortensian kanssa. Kasvualustana Köynnöshortensialla on koivun kanto. Täällä kuvat vajaa kaksi vuotta sitten kaadetusta puuvanhuksesta. 

Untitled

Huivista tuli mielestäni kaunis ja keveä. Yllätyksekseni se löysi tiensä Vilman 13v käyttöön. Sopii hyvin Berliinistä ostetun mustan trenssin kanssa. Lankana tässä huivissa oli teeteen alpakka, sillä päätin, että en osta tätä varten uutta lankaa. Tosin Berliinistä osteutuissa (vielä bloggaamattomissa langoissa) olisi ollut huiviin sopivaakin lankaa. Koeneulojana en löytänyt mallista kuin muutaman silmukkavirheen Päivi on siis taitava ja tarkka ohjeiden tekijä. 

Untitled

Tällä ohjeella voisi kyllä tehdä jonkun toisenkin huivin. Nyt kun facebook ryhmässä alkaa tulla muitakin valmiita huiveja, niin näkee millaiselta näyttää, esim liukuvärjättynä.

Untitled

Kevätlehdykkä

Malli:PäiviM

Lanka: teeteen alpakka

Menekki: 122 grammaa

Puikot 3,5 mm

Päiville kiitos kauniista mallista.

Kevät on tullut vauhdilla, kuitenkin meidän pohjoisella puolella olevassa puutarhassa on vielä lunta ja jäätä, eikä raparperikaan vielä tykkää näyttäytyä.

Untitled

Vilma oli eilen reipas ja laittoi trampoliinin paikoilleen, minä ja Orvokki nautimme sillä aikaa auringon paisteesta ja kevään tuoksuista.

Untitled

Trampoliinin rungon ympärys on lienee ollut jänisten suosikkipaikkoja talven aikana, ja täytyyhän niiden tuoksut saada matkaan ajattelee Orvokki.

Untitled

Naapurin Paulan lehdossa kukkii jo Näsiä, ja melkein jo sinivuokotkin.

Eiliset Eräitten miesten viimeiset kaksi esitystä olivat hyvä kokemus. Minäkin sain olla yleisön joukossa late night showssa. Alkuillan vietin kahviossa puuhaten. Viikon päästä on sitten isännällä ja minulla Yhteisvastuukeräyksen hyväksi musiikillinen iltapäivä. Siihen valmistautuminen alkaa todenteolla tänään.

Oikein ihanaa pyhäpäivän iltaa teille kaikille.