Lupaili kovasti ukkosta viime yölle, mutta ei sitä vielä tullut. Lämmintä kyllä riittää ulkona jo ennen kahdeksaa 24°C sisämittaria en edes katsonut. Mattopyykille pitäisi mennä, mutta en taida, jos ei pysty tulevalla viikolla, niin sitten myöhemmin. tai sitten käytän Suvituulen palveluita.

Huomenna esikoinen on lähdössä mummin kanssa Keski-Suomeen. Mummi jää omille teilleen ja esikoinen matkaa mummolaan. Katsotaan mitä me sitten täällä Hämeessä puuhailemme.

Huivipäivitykset jatkuvat Sisar-huivilla. Huivin mallineule on vanha mallineule, jolla äiti on neulonut lukuisat huivit vuosien varrella. Nyt vasta keväällä itse tuon mallin otin puikoille.

IMG_9162-normal.jpg

Äitini on opiskellut Helsingin diakonissalaitoksella 1960-luvun lopulla, silloin talosta ei niin vaan lähteneet sisar-opilaat (siis diakonissoiksi opiskelevat) kaupungille iltaisin ja piti olla tekemistä. Äitini ei kertomansa mukaan ollut silloin kovinkaan taitava käsistään, mutta niinpä vanhat sisaret hänelle tämän mallineuleen opettivat, ja hän sen oppi. Olen mallineuletta koittanut etsiä kirjoista ja kansista, myös netin kätköistä, mutta en ole suoranaisesti tätä löytänyt. Niitä malleja, joissa pyörylät menevät päällekäin löytyy kyllä useita. Novitan kesä 2008 lehdessä löytyy mm huivi ja toppi, jossa pyörylät menevät päällekkäin, ei lomittain. Varrasvirkkauksen mallia tämä myös muistuttaa, mutta siinäkin silmukat menevät päällekäin ja tämä on tehty ihan 3,5 mm puikoilla.

Langaksi tähän huiviin valitsin Novitan Säteen. Loin silmukat pitkälle sivulle ja neuloin ajatuksena tuubiksi napeilla muokattava huivi. Tästä saisi myös hihattimen jos laittaisi napit pitkille sivuille.

IMG_9165-normal.jpg

Turkoosi Säde on ihan minun väriseni lanka, eivätkä nuo paljetitkaan tuolta minua häiritse. Nyt jään miettimään, jääkö tämä tuubi huivi minulle. Ajatus oli kyllä, että teen itselleni jostain muusta langasta. Marin kanssa olen samaa mieltä, että kyllä minulla niitä hyväntekeväisyyskohteita löytyy kun nämä hyväntekeväisyyteen aiotut huivit palautuivat.

IMG_9168-normal.jpg

Nyt esitän kysymyksen, sillä tiedän, että kyllä täällä lukijoita käy, vaikka ei kommentteja juurikaan tule. Oletko sinä nähnyt tällä mallineuleella neulottuja neuleita? Vastata saavat myös ne, jotka eivät itse neulo. Toivoisin oikeasti, että vastaatte, sillä minulla ei juurikaan ole tullut näitä vastaan.

IMG_9169-normal.jpg

Sisar-huivi

Heinäkuun aikana blogini täyttää 7 vuotta, on siis päässyt koululaisen ikään. Kyllä se aika rientää. Kiitos sinulle, joka täällä jaksat käydä lukemassa. Katsotaan saisiko sitä vaikka jotain arvontaa ekaluokkalaisen kunniaksi kesän aikana.