Lunta satelee hiljalleen ja minulla on jotain valmista näytettävää. Domino-neule lapaset ovat valmiit, vaikka sitä kolme vuotta sitten ostettua ohjetta ei löytynytkään.

 

Mielestäni näistä tuli kivat. Koko on reilu. Jos nämä jäävät itselle, niin siinä tapauksessa käytän näitä toisten lapasten päällä. Isännän käteenkin ovat sopivat.

Kun aloin tuon lapasen neulomisen niin loppukolmioihin asti sen osasin neuloa, mutta sitten eilen illalla tuli täysi katkos. Aamulla kyselin neuvoa Neulomossa ja sain kyllä monenlaista linkkiä, mutta ei se homma ollenkaan pelittänyt, kunnes yhtäkkiä loksahti ja suuri samaan aikaan Lilia, oli laittanut viestin siitä miten hän teksi.

 

Viimeiset kolmiot tein siis näin.

Poimin silmukat edellisten neliöiden reunasta ja aloitin neulomaan niinkuin neliö lappuakin. Jokaisen kerroksen lopussa neuloin reunimmaiset kaksi silmukkaa yhteen ja käännyin. Keski kavennus tuli aina oikean puolen kerroksella. Minun mielestäni ainakin tuli ihan hyvä reuna. Sitä miten se oikein olisi pitänyt tehdä en tiedä.

Malli: Domino-lapaset

muistellen tätä ohjetta

Lanka: Sandness Smart

Menekki: 109 g

Puikot: 3,5

Lapaskuun tuotoksia ovat nämäkin, joten sinnehän ne menevät. Minun kohdallani siis lapaskuun kolmannet lapaset. Seuraavaksi taitavat puikoille päästä opettajien  joulumuistamisiksi ajatellut, huovutettavat lapaset. Siis aivan aivotonta neulontaa, ja sitten hirveä jännitys, miten huopuu.