Tällä Heimolassa pikkuhiljaa aletaan siirtyä kesälomalaisen arkeen. Laitan tähän mummoa varten kuvan tulevasta rehtorista ja osasta siitä kukka määrästä joka meitä täällä kotona nyt ilahduttaa.

Kuva on otettu torstai-iltana sen jälkeen kun vieraat ovat lähteneet. Isäntä käy vielä läpi saamiaan viestejä ja koittaa niihin saada vastatuksi.

Keskiviikkona kävin hakemassa paikalliselta puutarhalta kesäkukkia. Olin päättänyt, että tänä kesänä en ota Pelargonioita, kun en niitä kuitenkaan talven yli malta säilyttää, mutta toisinpa kävi. Puutarhuri esitteli minulle Kaisa Kallio pelakuut. Nämä yksilöt ovat saaneet alkunsa Karin Paviljongin ikkunalla olevista pelakuista, näin minulle kerrottiin. Nyt sitten yritän nämä syksyllä laittaa ompeluhuoneen eteläikkunalle, jotta saisivat siellä talvehtia. Puutarhalla olivat sisätiloissa kukkineet jouluun asti. Saas nähdä kuinka käy täällä meillä. Kyseessä on siis vanha suomalainen lajike jota on kovasti kuulema vuosien varrella kyselty ja haettu.

Meillä Kaisa Kallio toivottaa tien pielessä meille tulijoita tervetulleeksi. Tosin, saattaa olla, että sitä ei ehdi huomaamaan siinä vaiheessa kun miettii mistä meille käännytään.

Lampaiden seurasta on meillä nautittu. Nyt meillä on 3 uuhta ja 1 karitsa. Tämä tässä on Saarinen, sen erottaa Pumpulista siitä, että sillä on rajatut silmän ympärykset.

Pumpulin kanssa Orvokki miettii, mites se paimentaminen sujuikaan. Ei onnistu ihan luontaisesti, pitää varmaan vähän palauttaa mieleen.

Tässä eilisessä perhepotretissa, Pumpuli, Saarinen, Rehtori ja Kissanminttu. Kissanminttu on siis rehtorin äiti, joka on meillä aikaisemminkin ollut. Jos Rehtori yhtään äitiinsä tulee, niin ottaa varmasti pomon paikan jossain vaiheessa, näin sanoi lampaiden kasvattaja.

Käsitöitä olen täällä vähän ehtinyt tehdä. Pellavarötväkkeen sain valmiiksi, siinä on siis mallina Titityyn Hamppurötväke, jota vähän muokkasin. Vielä sitä ei ole kuvattu, mutta ehkä saan isännän tänään sen päälläni kuvaamaan.

Ensi viikolla pitäisi hakea taajamasta lanka jonka ystäväni Hilkka diilasi minulle Kauhavan kangasaitasta, saan siis vihdoinkin boleron valmiiksi. Oikeasti jäi kyllä tosi paljon harmittamaan, että lanka loppui totaalisesti kesken, mutta onneksi on näitä pelastavia enkeleitä. Malli löytyy siis tältä sivulta nimellä Valkoinen bolero. Minulla siitä tosin tulee turkoosi bolero.

 

Puikoilla on myös Supursu huivi naapurin 80 v täyttävälle emännälle. Nyt ei Salme, eikä kukaan muukaan saa tätä etukäteen paljastaa, eihän. Lankana on Wetterhoffin Veera kaksinkertaisena. Ensin meinasin neuloa tämän Dropsin mallin, mutta ei se tuntunutkaan enää kivalta, kun mallin sain tulostettua.

 

Juhannus vieraana on meillä ollut Oskarin kummisetä ja on ollut hyvä viettää aikaa täällä perheen kanssa. Oikein ihania kesäpäiviä teille kaikille ja ihanaa lomaa teille, joilla se nyt juhannuksesta on alkanut.