Tämän vuoden ensimmäinen valmistunut käsityö on ollut Emilia sukat. Sukat oli tosi nopea neuloa ja malli on kaunis, oikein ihmettelen, että se ei ole levinnyt enempää nettimaailmassa.Edessäolevan mallineueen oppi tosi nopeasti ja sitä oli helppo sutkutella. Vuosikertainen Nalle-lanka sai kyytiä. 

Untitled

Tein sukat omiin 38 jalkoihini sopiviksi, kuvausta varten ne pääsivät Pyhän Laurin kirkolle Simon Kyreniläis treeneihin, tämä kuva on otettu sakastin ikkunalla, joku lukijoista saattaa pöytäliinan tunnistaakin. 

 

Untitled

150 grammaisesta Nalle kerästä kun neuloi, niin sai varttakin tehdä ihan reilusti, ei tarvinnut jännittää, josko loppuu lanka kesken. Mistähän tuollainenkin korkkaamaton kerä oli tänne kulkeutunut ;-). Kotona kuopus kuitenkin lainasi jalkojaan kuvausta varten. Vähän ovat reilut nämä sukat, mutta ei tuo varmaan haittaa. Vanha Ainon vesikelkka, oli hyvä kuvaus alusta, maanantain pakkasella.

Untitled

Malli: Emiliat 
Lanka: Nalle 
Menekki: 97 grammaa
Puikot: 3 mm

Hyvin jäi kerästä vielä kirjoneulelapasia varten, mielestäni tämä Nallen punainen väri oli kerrassaan hyvä, silloin vuonna kirves ja kuokka, eli tosi kauan sitten. Ehkä se siksi onkin ollut jemmassa täällä Heimolassa.

Naamakirjan ryhmässä on huovutettu Novitan Joki-langasta ja Lidlin loppuvuoden tarjouslangasta tossuja. Minulle tuli myös hinku huovuttaa tossut. Kotoa löytyy muutama kerä Jokea ja Huopasta, mutta löytyy vähän enemmän Fritidsgarnia 100 gramman vyyhdeissä. Fritidsgarn on minulla ihan lempilanka näissä paksummissa huopuvissa langoissa.

 

10914718_10206223759256880_7988123589589575818_o


Otinsitten Fritidsgarnia puikoille ja kokeeksi Novitan vuosikerta lankaa Foxia, jota oli jäänyt muinoin meidän pienten koululaisten ja heidän opettajansa huovutetuista tonttuhatuista. Alussa siis kaksin kerroin joitakin kerroksia.

10906187_10206232731121171_7932215202828188896_n

Kaksi tälläistä epämääräistä tossua, jotka ovat samankokoisia, vaikka kuvassa erikokoisilta näyttävätkin. Pakko oli sunnuntai-iltana valvoa, jotta sai tossut maanantaiksi konekuntoon.

Untitled

Kuulakärkikynä on mittasuhteiden takia kuvassa. Tämäkin kuva on otettu myöhään sunnuntai-iltana.

Maanantaiaamuna pyykkikoneeseen, mukana kaksi kylpypyyhettä ja yhdet farkut. Pesuohjelmana oli 40° päivittäispesu. Kun tossut tulivat koneesta en ollut ihan tyytyväinen ja tossut pääsivät sitten kahden kylpypyyhkeen kanssa kuivausrumpuun, jossa olivat 30 minuuttia. Kävin aina 10 minuutin välein kurkkimassa miltä näyttää.

10277902_10206232736281300_5102347127622311620_n

Nyt en ole ollenkaan turhan vaatimaton, mielestäni koneesta tuli ulos tosi söpöt tossut, oikeesti minä tykkään näistä. Jalkoja näihin tossuihin ei ole. Saattaapa olla, että nämä omasta päästä tehdyt tossut löytävät tiensä jonnekin myyjäispöytään-

Untitled

Fritidgarn töppöset
Malli: oma, ei kirjattu ylös
Lanka: Fritidsgarn
Menekki: 82 grammaa
Foxi (Novitan lanka vuodelta 2006)
Menekki: 36 grammaa
Puikot: 6 mm
Huovutus: 40 ° päivittäispesu,
mukana 2 kylpypyyhettä ja farkut
30 minuuttia pyyhkeiden kanssa kuivausrummussa

 

Fritidgarn huopuu mielestäni kauniisti eikä tarvitse pusseja/muoveja sisäänsä, niinkuin jotkut muut langat. Nyt vähän kutkuttaa, että pitäisikö nuo lputkin kotoa löytyvät Fritidsgarnit ottaa puikoille ja tehdä tossuiksi tai joksikin muuksi huovutetuksi. Ihan pikaisella laskulla täältä löytyy puolikiloa Fritidgarnia.

Lankalaihikseen saan tänään kirjata -215 grammaa. Lankaa en ole ostanut tänä vuonna vaikka Lidlissäkin pitelin Riitan kanssa merinovilloja kädessäni, olivat niin paksua lankaa, että en taitaisi neuletta niistä käyttää. Minulla on muuten uusi villaneule... Kaksi vuotta sitten bloggasin teille kuopuksen uuden neuleen. Nyt neiti ei enää neuletta käytä ja meinasin sen viedä kirpputorille, mutta kun sovitin sitä, niin se olikin minulle oikein hyvä. Elisissä Simon Kyreniläisen treeneissä pusero oli päällä ja pystyn sitä oikein hyvin pitämään. Kai sitä pitää edes yksi paksu villapaita minullakin olla. Eikös vaan?

Kirjoittelen tätä loppiaisiltana, mutta laitan ajastuksella päivittymään, joten toivottelen teille kaikille oikein ihanaa keskiviikkopäivää, missä sitten olettekin. Minä olen töissä ja muistaakseni tähän aikaan kotikäynnillä.