Heleätä helluntaita, Kyllä se aurinko sieltä jo sateisen vuorokauden jälkeen tuli esiinkin. Kaunis on ollut tämä helluntain iltapäivä.

Luin viikolla ampiaisten valepesistä, joita oli tehty suodatinpusseista. Mietin, että joissain blogeissa olen nähnyt virkattuja ampiaispesiä ja googlailin niitä esiin. Käsityöt kesken, Leenan lumous ja Unelmia keltaisessa talossakaikissa näissä oli virkattu pesiä.

Meillä ampparit tekevät mielellään pesää pihavajaan ja autotalliin. Nyt ei vielä kuitenkaan tänä keväänä ole ollut pesän alkua, joten aamupäivällä virkkasin kaksi pesää. 

 

IMG_4807

Alempana olevan pesän virkkasin ensin. Sisällä on nöttönen yäk-lankaa ja pesä on virkattu pylväillä ja ripustuslenkki ihan vain ketjusilmukoilla. Ylempänä olevan pesän sisus on superlonia (puuvillalankakerän sisältä) ja virkkaus on puolipylväitä. Ripustuslenkin ympärille virkkasin kiinteitä silmukoita.

Eiväthän nämä nyt sitten tähän omenapuuhun jääneet, vaan paikoilleen vajaan ja autotalliin.

IMG_4808

Vajan lattialla oli viime kesän pesän alku. Koivun ja omenapuun lehti mittakaavana, ei siis kovin isosta pesästä ole ollut kyse. Mitä lie tapahtunut, että ei ole suuremmaksi tullut. Olen kyllä siitä ihan tyytyväinen.

 

IMG_4812

Valepesä katossa.

IMG_4814

Autotallilla onkin jouduttu oikeasti tuhoamaankin sinne tehtyjä pesiä. Nyt toivon, että ei tarvistsi tuhota, vaan valepesä toimisi.

IMG_4826

Pesät on virkattu villalangasta ja toisen sisällä on lankaa. Punnituna menekki näihin oli 31 grammaa ja se lisätään lankalaihins2016 saldoon. Saldo on nyt -13 375 grammaa.

IMG_4830

Kesä on tehnyt vauhdilla tuloaan. Kesälampaiden lemppari Tuomi on jo täydessä kukassaan ja ainakin kahdessa linnunpöntössä on Kirjosiepon pesät. 

IMG_4832

Kamerassa olisi pitänyt olla pitkäputki, kun piiloonhan tämä pesän isäntä halusi mennä.

IMG_4835

 

Kaksi tulppaania kukkii pihassa. Myyrät ovat jonkin verran myllänneet kukkapenkkejä. Olen tässä miettinyt, että mitäs jos kaivaisinkin kaikki penkit ylös ja teksikin ihan rukkupuutarhan. Saa nyt nähdä.

Aurikoisin terveisin seijap