Lapaskuu on jo pitkällä, ja minulla vasta ensimmäiset lapaset pääsivät eilen puikoilta. Yritin näet tehdä nuottikämmekkäitä sitkeästi kirjoneuletta tummilla langoilla. Pakkohan se oli kuitenkin uskoa, että valoa ei vaan riitä siihen aikaan kun itse on kotona ja näkee neuloa. Niinpä puikoille pääsi tiistaina Polkka, jonka sain Novitan pussissa palkkioksi haastattelussa olosta.

Ennen polkkien esittelyä kuitenkin, suurkiitos jokaisesta kommentista. Kyllä itsekin olen mekkoon tosi tyytyväinen. Helena, kyllä se on samasta paikasta, kun puna-musta ristikkomekkoni. Pellava-akkahan on varmasti muuten Tampereen messuilla viikon päästä. Käykäähän livenä katsomassa häntä ja hänen ompelujaan.

Enpä ole tainnut koskaan ennen neuloa polkasta lapasia, tässä nyt sitten ensimmäiset, isännän käteen sopivat. Isäntä kun niin tuohon lankaan tykästyi, niin olihan hänelle lapaset neulottava. 3,5 puikot ja Seiska veikka lankana, niin nopeatahan tuli valmista. Nyt tein niin, että kerin välistä lankaa pois ja täsmäsin kakkos lapasen alkamaan samoin kun ykkösen. Ihan kuitenkin tuntuu että käsiala olisi muuttunut tai jotain, sillä täplät menivät kuitenkin erinäköisesti tuolla valkopohjaisella osuudella.

Isännän polkat
Malli: Novitan peruslapanen

Lanka: 7 veljestä polkka väri 814

Menekki: 84 g

Puikot: 3,5 Novitan bambu

Muistiin, että sekä lanka, että puikot olivat kiitosta Novitalta osallistumisesta haastatteluun VTT:llä 4.11.11.

Tumpputupaan nämäkin lapaset menevät.

 

Lapaskuun toisetkin lapaset pääsivät sitten eilen puikoille. Malli on Kainuun kukkalapanen ja lankana pinkki Seiskaveikka omista varastoista ja raita Seiska veikka noista Novitalta saaduista. Nopeastihan se kirjoneulekin etenee, kun langat ovat vähän vaaleammat.

Edelleen siis neulotaan lapasia lapaskuulla ainahan näitä jemmaan tarvitaan.

 

Isänpäivän aaton terveisin seijap