Vauhdilla kuluu aika, ollaan jo marraskuussa. Isäntä on ollut reissussa. Perheen arki töissä, lukiossa ja kotona kulkee omaa rataansa. Tosin minulla on vieläkin tauti päällä. Jos nyt menisin lääkäriin puhuttaisiin jo pitkittyneestä yskästä, sillä sen raja on se kaksi viikkoa. Tänä aamuna mietin pitääkö jattaa illan syvävenyttelyt väliin. Kuinka paljon häiritsen siellä rykimiselläni muita. No sen päätän vasta illalla, kun ajatus on mennä sinne suoraan töistä alkuillan kotikäynnin jälkeen. Venyttelyjen jälkeen uni olisi vaan parempaa, ellei sitten kovasti sittenkin yskitä-

Untitled

Pyhäinpäivän aamu valkeni maa valkoisena. Lunta oli sen verran, että marraskuu ei tuntunut mustalta

Tänä vuonna pyhäinpäiväni oli erilainen kuin monena aiempana vuonna. En käynyt messussa, enkä ollut myöskään iltakirkossa, jossa luetaan nimeltä kaikki kotiseurakuntaan edellisen pyhäinpäivän jälkeen siunatut vainajat. Syynä oli tosiaan tuo yskä, jonka ajattelin häiritsevän muuta kirkkokansaa. Paikkani kirkkokuoron rivissä oli siis myös tyhjä. Pikkulinnut kuitenkin lauloivat, että kuoron laulut menivät hyvin.

Päivällä kuitenkin kävimme nuorison kanssa hautausmaalla jossa sytytimme kynttilät isän ja siskon haudalle, sekä myös muualle haudattujen muistopaikalle.

Untitled

Ennen pyhäinpäivää kuvasin Urho-sukat. Sukkia tosiaan puuttuu meidän perheen miesväeltä, joten niitä on ollut pakko neuloa. Tämä Tiiq:n malli löytyy Ravelrystä myös englanniksi ja valitsin mallin Vanajaveden opiston Knit and chat kurssin neuleeksi. Tällä mallilla saataa vielä syntyä lisääkin sukkia. Tiiqulle, kiitos tästäkin kivasta mallista.

Untitled

Nämä sukat on ajateltu isännän jalkoihin, mutta saa nähdä kuinka käy, jos ovat liian isot, niin saattavat olla sitten esikoiselle sopivat. Lankana on Regian 8 fach Fresh uni & colour. Lanka oli jälleen kerran niin hyvää neuloa, että kun paksumpaa sukkalankaa tarvitsen teksisi mieli jatkossakin käyttää tätä. Jostakin vaan kuulin huhua, että tätä ei enää mahdollisesti valmisteta ja jemmaan en aio ostaa.

Untitled

Varressa oleva mallineule toi  neulomiseen mielenkiintoa. 

Untitled

Urho-sukat
Lanka: Regia Fresh & Uni 8 fach
Menekki: 120 grammaa
Puikot: 4 mm
 

Lankalaihikseen nämä sukat tuovat -120 grammaa. Tällä hetkellä siis blogattujen neuleiden kautta Lankalaihis 2016 tulokseni on -15 580 grammaa. Tästä tuloksesta puuttuvat muuten kuopuksen Isoveli-sukat ja Alma poncho, jotka varmaan ovatkin seuraavan bloggauksen aiheena.

 

Maanantain terveisin seijap