Huomenna alkaa minulla loma. Tuntuu, kyllä että olisin jo melkein ollutkin lomalla, kun näitä leirivapaita olen tässä vietellyt. Esikoinen on lähtenyt Keski-Suomeen mummolaan ja muulla joukolla ollaan nyt sitten kotona.

Tarkoitus olisi, että saisi täällä vähän laitettua paikkoja kuntoon, ja ehkä pihaakin vähän laitettua. Puutarhan puoli muistuttaa, että viime kesä meni enemmän opiskellessa kun pihahommia tehdessä.

Ennen lomaa oli rippikoululeiri ja muutakin rippikouluopetusta, olin tehnyt oikein seurakunnan graafisen ohjeen mukaiset Powerpointit ryhmille, mutta enhän sitten viitsinytkään tykkiä raahata mukana, kun ei meillä kaikissa opetustiloissa sitä ole. Tässä näette ihan liitutaululle kirjoitettuna mitä olen opettanut. Vain tuntien otsikko puuttuu.

Seijan%20Lumia_000447-normal.jpg

Tuttua asiaa, pitäisi olla, mutta jos omalta rippikouluajalta näitä muistelisin, en kyllä muistaisi mitään.

Seijan%20Lumia_000448-normal.jpg

Raamatun käyttöäkin näillä tunneilla opeteltiin. Joakinen taululle kirjoitettu kohta etsittiin.

Seijan%20Lumia_000450-normal.jpgSeijan%20Lumia_000449-normal.jpgIhan näin kuivasti en kuitenkaan toivottavasti näitä tunteja pitänyt miltä ne näyttävät liitutaululla. Täältä kirkkohallituksen sivuilta voi käydä kurkkaamassa mitä siellä kerrotaan diakoniasta.

Seijan%20Lumia_000451-normal.jpgNämä tunnit pidettiin Kustaan päivänä. Tuntien jälkeen oli ruokatauko ja sen jälkeen kokoonnutiin erään vanhusten hoivayksikön eteen ja sitten lähdimme joukolla ulkoilemaan. Vanajaveden rantaan pääsimme ylittämällä katuja ja jännittämässä liikennevaloissa. Sorsat eivät tulleet kovinkaan lähelle, vaikka meillä olisi ollutkin niille leipäpaloja.

Ulkoilun jälkeen sitten takaisin hoivayksikköön ja nuoret pitivät upean jumalanpalveluksen. Tähän jumalanpalvelukseen pääsi myös heitä, jotka eivät jaksaneet lämpimänä päivänä lähteä ulkoilureissuun. Meillä oli siis, tosi hyvä päivä. Kuvasta olen retusoinut kasvoja pois, mutta uskon, että siitä tunnelmaa välittyy.

Seijan%20Lumia_000460-normal.jpg

Rippikoululeirillä sitten jatkui upeiden nuorten kanssa oleminen. Eri ryhmä on siis kyseessä, mutta upea porukka tämäkin. NSV, Punainen laulukirja, veisukirja, rakkaalla lapsella on monta nimeä, kului porukan käytössä. Tässä odotellaan makkaran paistohiillosta grillipaikalla. Tämän oman leirini vanhusten luo vierailusta tein lehtijutun, mutta vielä sitä ei ainakaan ole julkaistu. Linkitän sitten juttuun jos se tulee, kyllä minulle niin luvattiin.

Rippileirillä tuli valvottua liikaa. Tämäkin joukko meni nukkumaan ihan kiltisti, mutta silti istuttiin ope porukalla iltaisin. Näiden iltojen tulos on tässä.

Seijan%20Lumia_000468-normal.jpg

Yhden pienen torkkupeiton verran isoäidinlappuja. Kotona otettu kuva, kun en ollut varma mitä yksiväristä Seiskaveikkaa kotoa löytyy niin ei voinut millään aloittaa viimeisiä kerroksia.

Seijan%20Lumia_000473-normal.jpgBeige se sitten oli värinä se jolla viimeinen kerros tehtiin. Tarkimmat silmät huomaavat nyt, että minun lapuissani on neljä pylvästä ryhmässä. Useimmassa ohjeessa on nykyään 3 pylvään ryhmiä. Tämä tuli ilman ohjetta jostain selkäytimestä, joten näissä nyt on neljä.

Kotona sitten peitto sai ne viimeiset kerrokset ja yhdistin laput.

IMG_9879-normal.jpgNyt ei ole tarvinnut vielä peittoa päiväunille, mutta tykkään ja on juuri sopivan kokoinen minulle.

Oikein ihanaa alkavaa heinäkuuta teille kaikille.