Sunnuntai-illan tervehdys Heimolasta. Reilun kaksi viikkoa on seuraava neulekin ollut jo valmiiina ja bloggaamatta olisiko ollut syynä se, että ei ole ollut neuleen kuvaajaa kotosalla vai se että illat ovat menneet joko töissä tai luottamustoimissa, tai nuorison kuljettamisissa. Nyt kuitenkin tänä viikonloppuna on kuvattu kaksi neuletta, joihin olen äärimmäisen tyytyväinen ja innolla jaan kuvai teillekin.

Neule nimeltään Winterly pääsi puikoille heti joulun jälkeen 28.12.2016, malli löytyi iki-ihanan suomalaisen lehden Laine magazinen ensimmäisestä numerosta, jonka joululomalla ostin Titityystä. Kotona kävin läpi lankavarastojani ja löysin sieltä iankaikkisen vanhat tekstiiliteollisuuden alpakat, jotka olin jo ajatellut laittaa kirpparille kiertoon. Kaveriksi valikoitui OnLinen supersocke100 jonka neuloin kaksinkerroin manosplendin lace langan kanssa. 

Tässä kuvassa pusero on otettu suoraan puikoilta päättelyjen jälkeen henkariin. Tässä näkyy selkeästi se, että tätä ei ole viimeistelty muuta kuin päätelty langanpäät. Langan päät olen kuietnkin jättänyt roikkumaan, sillä olen ottanut itselleni sen tavan, että katkaisen langanpäät vasta kun ole kostuttanut ja pingoittanut tai asetellut neuleet mittoishinsa ja ne ovat kuivuneet.

Untitled

Neule pääsi kädenlämpöiseen veteen kastumaan ihan kokonaan. Täältä otin sen pois ja puristelin vedet kierittämällä neuleen pyyheliinan sisällä ja sitten mittoihinsa aseteltuna kuivumaan yläkerran askartelupöydälle jumppamaton päälle. Neuleen kuivuminen kesti jumpamatolla niin kauana, että seuraava neule pääsikin sitten saunan lauteille, mutta siitä sitten seuraavassa päivityksessä.

Untitled

Lauantaina melkein vesisadekelissä sen jälkeen kun olin käynyt Lastujärvellä hiihtämässä ja jään pauketta kuuntelemassa sain isännän kuvaajaksi. Pusero on siis ollut käytössä jo muutamia kertoja ja vähän on jo käsivarsien alla nyppyjäkin, mutta taitaa kuulua alpakan luonteeseen. Tarkoitus oli poseerata Orvokin kanssa, mutta lujaa meni neiti pois kameran linssin edestä.

IMG_5595

Malli oli ehdottomasti sellainen, etä voisin tehdä toisenkin eri väreillä. Myös kuopus tykästyi lehdessä nähtynä malliin, mutta en tiedä haluaako enää neuletta jos äidillä on samanlainen. 

IMG_5598

Malli on suomalaisen neulesuunnittelijan Suvi Simolan käsialaa ja taitaa olla minulla ensimmäinen hänen ohjeellaan tehty malli. Ei varmasti kuitenkaan viimeinen. Käy ihmeessä tuolta linkistä katsomassa Suvin suunnittelemia neuleita, jos eivät ole sinulle ennestään tuttuja.

IMG_5604

Malli: Winterly by Suvi Simola
Laine Magazine
Lanka: Tekstiiliteollisuus alpakka 200 grammaa
OnLine supersocke 100 
ja Manos blend lace yhteensä 89 grammaa
Puikot: 4 mm
Koko: M

Luulen, etä tästä tulee yksi lemparipuseroistani, sen verran mukavalta tämä tuntuu päällä. Viimeisessä kuvassa näkyy minulla suu olevan auki, kun joku koira neiti meinaa ilmeisesti lähteä jonnekin pois näköetäisyydeltä.

IMG_5605

Tänään on hyvä toivottaa teille kaikille hyvää alkavaa helmikuuta. Vaihtuuhan kuukausi jo alkavalla viikolla. Minulla helmikuu tietää sikäli uutta aikaa, että aloitan työhön liittyvän pitkän työn ohella tehtävän koulutuksen ja helmikuun ekalla kokonaisella viikolla olen kolme päivää Helsingissä, sitten tämän vuoden muut jaksot ovatkin luultavasti Siikaniemessä. Tiedossa siis lukemista ja koulutehtäviä, mutta uskon, että kaikki tämä kannattaa. 

Moikka kaikille, seijap