Tapaninpäivään on jo päästy, tapanin ajelut taitavat jäädä tänään väliin. Vähän kurkkukipua, nenän vuotamista ja yskää pukkaa meillä jokaisella olemaan. Pakkasta täällä Heimolassa on kirpakat -22°. Ihana talvikeli.

Jouluaattoa vietimme pitkästä aikaa oman perheen voimin. Mummi oli veljeni perheessä pohjoisessa naapurikaupungissa js joulupäivän lounaalla sitten jo kävimme kahden perheen voimin mummin pöydässä.

Vilma lauloi aattohartaudessa enkelikuorossa. Kuvia neidistä ei saa blogiin laittaa, mutta ennen hartauden alkua testailin kameraa ja kuvasin kolme Pyhän Laurin kirkon, kynttiläkruunua. Aina jouluna kirkossa on sytyttenynä oikeat kynttilät. Siinä on suntioilla aikamoinen homma.Kaikilla näillä kruunuilla on varmasti oma historiansa. Joskus näistä jotain muistikin, kun olin joitain kesäsunnuntaita vapaaehtoisena oppaana kotikirkossa.Kristallin ja lasin kimallusta.
Kotipihaa ovat koristaneet jäälyhdyt, joita navakka tuuli kyllä on sammutellut sitten jo eilisen illan aikana.


 
Tänä vuonna ei ole kovin montaa itsetehtyä joululahjaa lähtenyt Heimolasta liikkeelle. Seppo sai muinaisen tasaluku bongauksen johdosta huovutetut lapaset, jotka jäivät kuvaamatta ennen postiin pääsyä. Tiina-ystävälle neuloin viimeisten koulupäivien aikana huivin, josta ei myöskään kovinkaan edustavaa kuvaa tullut otetuksi.
 


Lankana on Novitan Rose mohair ja malli löytyy Dropsin sivuilta.Huivi Tiinalle
Malli: Drops 137-4
Lanka: Rose Mohair
Menekki: 122 g
Puikot: 5 mm

 
Tänään on niin kirkas päivä, että joululahja lankavyyhti pääsee luultavasti ulkoilemaan. Saan näytettyä millainen ihanuus tänne kotiutui Katjun väripadasta.

Lomaa meidän perheellä on 2.1.2013 asti, sitten kutsuvat työt ja koulu. Uudenvuoden aatto on meillä ollut perinteisesti ilta, jolloin ovet ovat avoinna. Nyt tulevana aattona on ajatus juoda minun valmistumiskahvejani, joten tämä on nyt kutsu. KLO 14 eteenpäin uudenvuoden aattona tervetuloa kahville. Laittakaa vaikka kommenttia tai sähköpostia tulemisista, niin kahvipullat riittävät.

Tapanin terveisin seijap