Tänään on vietetty Kynttilänpäivää ja Runebergin päivää. Meillä oli tänään Tupperware-kutsut ja minä tein tarjottavaksi Runebergin kääretorttua kahdella eri täytteellä. Tein tämän niin, että voin itsekin syödä, joten laitanpa tähän reseptinkin, Resepti on muokkaus muutamasta löytämästäni.

 

Untitled

Runebergin kääretorttu 
(Yksi kääretorttu)

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl mantelilastuja rouhittuna

1 prk Mascarpone juustoa
tilkka omenamehua
1 prk Dronningholm marmeladia 
(toisessa omena kaneli ja toisessa puolukka-kirsikka)

Päälle tomusokeria

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
3. Levitä uunipannulle tasaiseksi kerrokseksi
4. Paista 225° noin 6 minuuttia
5. Kuomoa paistettu levy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
6. Notkista maskarpone omenamehulla ja levitä jäähtyneelle torttulevylle
7. Levitä purkki marmeladia mascarponen päälle
8. Rullaa kääretorttu ja anna asettua jääkaapissa
9. Laita tarjolle ja ripottele päälle tomusokeria.

Minun makuuni tästä tuli kerrassaan hyvä. Voisin tehdä toistekin.

Untitled
 

Meillä on yleensä adventtikyntteliköt ikkunoissa kynttilänpäivään asti ja niin ovat nytkin olleet. Tuppereiden jälkeen istuin neulenurkkaani jatkamaan perjantaina aloittamaani uutta neulepuseroa. Niin, en tiedä jäinkö nyt puserokoukkuun? Saas nähdä.

Untitled
 

Internetin ihmeellisestä maailmasta pongasin uuden neuleen nimeltään Wrought iron, eli TakorautaMallin ja ohjeen on tehnyt Missä neuloimme kerran blogin Neulisti.  Tuli tosi vahva olo, että tuo on pakko saada ja niinpä kävin Ravelryssä ostoksilla. Kävin läpi kotoa löytyviä lankoja ja tarpeeksi ei löytynyt mitään lankaa, joten kävin tällä viikolla pari kertaa Wetterhoffin myymälässä (linkki verkkokauppaan). Minulle iloinen uutinen viime syksynä oli, että Wetterhoffin Silkkivillaa ei enää käsitellä AloeVeralla. Eli kaikki uudet värjäämöstä tulevat langat ovat ilman käsittelyä. Mukaan lähti minulla kaikista ohuinta silkkivillaa Silviaa. Päävärikisi valitsin sinivihreän 932 ja sinisen 928 ja kontrasti väriksi harmaan 923. Nyt sitten neulon viideltä eri kerältä ja koitan pysyä näiden lankojen kanssa jonkinlaisessa järjestyksessä.

Majaillaan blogin Mirellalta löytyy kerrassaan upea Takorauta blogissaan, jos haluat käydä kurkistamassa yhtä valmista neuletta.


Untitled

Kynttilänpäivään liittyy myös yksi asia, joka näkyi ensimmäisen kuvan pöytäliinassa. Vuoden 2017 yhteisvastuukeräys on alkanut. Tänä vuonna kerätyillä varoilla autetaan ihmiskaupan uhreja Suomessa ja vahvistetaan pakolaisnuorten elämän edellytyksiä Lähi-idässä. Täältä linkistä voit käydä lukemassa Tasavallan presidentin avauspuheen. Toivottavasti kaikki täällä kävijät löytävät itselleen sopivan tavan auttaa.

Kevättä kynttelistä terveisin seijap