Eilinen Marianpäivä meni töissä, joten nyt tänään sitten olen vapaapäivällä. Aamun lenkki on tehty ja tässä nyt sitten on jokunen tunti aikaa ennen kun lähden fysioterapiaan.

Aamun auringossa kävin Orvokin kanssa kuvaamassa eilen valmistunutta Hra∂i puseroa.

Untitled

 

Tämä ensimmäinen kuva on kuitenkin isännän eilen illalla ottama. Olen ottanut tavaksi kuvata ennen loppukäsittelyitä nämä vironvillaiset neuleet, jos vaikka käykin niin, että pyykkikoneen villapesu ei toimikaan ;-). Tällä kertaa villapesu toimi erinomaisesti. Kuvan oton jälkeen neule siis meni pyykkikoneeseen ja pesuohjelma oli 30° villa/käsipesu mukana teelusikallinen pyykinpesuainetta. Ulos tuli väreiltään kirkastunut ja puhtaalta tuoksuva neule.

Untitled

 

Hra∂in eli suomeksi Nopsan ohje löytyy kirjasta Islantilaisia neuleita, josta Ullan viime vuoden kolmos numerossa on juttua. Itse ihastuin kirjaan ja luultavasti Hra∂i ei jää ainoaksi neuleeksi jonka kirjasta teen.

Untitled

Malli koki käsissäni joitakin muutoksia. Kooksi valitsin M koon ja valinta oli oikea. Lankana oli Aaden ohut liukuvärjätty vironvilla, joten raidotuksia minun ei tarvinnut miettiä. Helman reikäneuleen halusin sijoittaa lomittain, samoin toimin hihan suissa, sielä poistin myös yhden reikäneule rivin. Hihat jätin vajaamittaisiksi ja sovittelin niitä neuloessani ja jätin myös lisäykset niistä pois, näin ollen kaarrokke osaankin tuli ohjetta vähemmän silmukoita. 

Kerästä löytyi yllätysväreinä oranssi ja tuo kaarrokkeen vihreä, joten päätin virkata reunukset, jotta kasvojen ihoa vasten tulisi väri, joka olisi enemmän minun värini. Mielestäni tästä tuli hyvä juuri tälläisenä.

Malli on kuvattu Villa Lankan Annan kautta tilatun torson ylllä, kun näin vapaapäivänä ei täällä kotona ole ketään joka kuvaisi, niin tuo torso on vallan mainio näissä tilanteissa.

 

Untitled

Malli: Hra∂i (suomeksi Nopsa), Védís Jónsdóttír

kirjasta Islantilaisia neuleita

Lanka: Aade artistic 8/1

Menekki: 99 grammaa

Puikot: 6 mm

Oikein kauniita ja mieluisia kevätpäiviä sinulle toivottaen seijap