Yhden yön reissu Tallinnaan on tehty. Valitettavasti kuvia näette vain muutaman, sillä uskollinen kamerani irtisanoi palveluksensa tuolla reissulla.

 

3509851371_79eb324bc5.jpg

Ulko-oven yläpuolelta näki, mihin ollaan menossa. Kyseessä siis Tallinnan diakoniasairaala.

3510661754_d128df0baf.jpg

Sairaalassa oli mahdollisuus laittaa rahaa "kolehtiin" sairaalan hyväksi

3510662434_74450b0cf3.jpg

Minuun teki vaikutuksen sairaalan aidattu piha, jonne voitiin tulla muistihäiriöistenkin kanssa olemaan ulkona.

Sairaalalta tultiin tilausajo linja-autolla kaupunkiin. Minä jäin kollegan kanssa pois jo ennen kaupunkia Tondilla ja haimme työtoverille diakonin paidan Stoolasta. Paidan hinta oli 26 euroa, jos joku havittelee. Paikan johtajattaren mukaan moni suomalainen pappi teettää paitansa siellä.

Stoolasta jatkoimme ratikalla Kosmos teatterin pysäkille ja kävimme pienessä lankakaupassa, joka neulojien piirissä kulkee nimellä Kosmos kauppa. Kaupassa oli useita purkamattomia laatikoita, joissa oli kaikkia ihanuuksia Sublimea, Noroa, Debbie Blissiä. Itse ostin kolme kerää Noron sukkalankaa, katsotaan nyt mitä niistä tulee. Kaikki olivat samaa väriä ja erää.

Kosmokselta kävelimme vanhaan kaupunkiin. Siinä ihan keskellä vanhaa kaupunkia kulkevalla kävelykadulla huomasimme Lindexin ikkunassa kyltin, että avattu Tallinnan keramiikkatehtaan tehtaanmyymälä. Äitienpäivä lähestyy ja päätimme mennä katsomaan ja voi miten ihania keramiikka-astioita. Esimerkiksi tässä linkissä olevat lammasastiat.

Kaupassa oli suomalainen Anna, jonka kanssa juttu luisti heti. Ostoksiakin teimme ja yllätys yllätys liike tekee yhteistyötä Pronksin lankakaupan Anun kanssa ja myy italialaisia lankoja kartioilta kerittynä pienemmiksi keriksi.  Lankojen hinta on 20 euroa/kilo. Kannattaa poiketa sekä keramiikan, että lankojen takia.  Lankaostokseni tällä matkalla jäivät joka tapauksessa niihin kolmeen Norokerään.

Tänään olen sitten palannut työarkeen, soitellut inatakseja ensi viikon retkipäiville ja tässä illansuussa katsellut kameroita netistä. Meidän matkatavaravakuutuksessa on joka tapauksessa omavastuuosuus, ja uuden kameran haluaisin kyllä pikimiten hankkia ja, ja, ja...

Poissaollessani täältä kotoa on oltu yhteydessä eräälle lammastilalle, olisikohan minunkin aika soittaa sinne tänään? Saataisiin sovittua koska mennään käymään.