... mamma meni mansikoita ostamaan...

Ei mennyt tämä mamma kuitenkaan mansikoita ostamaan. Kyllä niitä taitaa vielä jonkin verran olla kaupoissa, mutta mustikat ja vadelmat lienee seuraavana listalla. Sitä mistä tuo vanha lastenlaulu nyt mieleeni tuli, en osaa sanoa. Jostakin vain putkahti ja halusi tulla kirjoitetuksi.

 

Lapset ovat nyt Äänekosken mummolassa ja nauttivat uimisesta ja lomasta vanhemmistaan. On meillä kuitenkin Orvokki täällä ilonamme ja huolehtimassa, että emme nyt ihan työpäivän jälkeen jää lojumaan.

 

Lauantaina kävimme katsomassa Aulangolla Aino ja Jannea jälkikasvuineen.

 

Linkissä kerrotaan, että poikasia on neljä, mutta kolme niitä enää on jäljellä. Yksi ei ole jaksanut kasvaa, näin on kerrottu. Komea perhe, jota ei ihan läheltä uskaltanut käydä ihailemassa, siksi suuria nuo aikuiset joutsenet ovat ja kun on pienet puolustettavanaan.

Jannella oli tosi mielenkiintoisia asentoja kun putsasi itseään.

Aulangon puistometsä on kyllä aarre Hämeenlinnalaisille, siellä on niin paljon katseltavaa. Nytkin oli ihana kuunnella lintujen laulua ja ihmetellä kesäluonnon kauneutta.

 

Käsitöissä on Pellavapolku viimeistelyssä, eli kuivumassa saunan lauteilla. Arpajaisvoittohuivi on siis valmis, ellen päädy sitten tekemäänkin luonnonvalkoista. Aikaa olisi vielä. Vauvan haalarit ovat puikoilla, mutta en ole ihan tyytyväinen ensimmäiseen lahkeeseen, joten taitaa mennä purkuun. 

Viime päivityksen kommentteihin vielä.

Routa; Orvokki alkaa jo olla aikamoinen paimentaja, jos joku lampaista ei ole laumassa, niin kovasti tuo kohti laumaa ohjaa. Aidan läpi tietenkin on vaikeaa. Vilman pipo neule jäi kotiin mummolareissun ajaksi, mutta melkein 10 cm sitä on jo neulottu.

Sarsa; Muutama kerä jäi Filppula-Virtaselle .

Katju; Naapurissa hoidossa ollut Valkoinenpaimenkoira lähti ulisten pakoon, kun meidän aitauksessa olevat lampaat lähtivät lampaita kohti. Mutta Muppehan on noutaja, en tiedä mitä kävisi.

TanjaV; Niinhän se on, että kaikkea ei aina ehdi, mutta olethan sinä tehnyt niin paljon muuta.


 

Maanantain terveisin seijap