Muutamat lapaset ovat valmistuneet ja käyneet pyykkikoneen kautta. Ensimmäiset lapaset pääsivät puikoille jo 1. päivä hamsterikuuta, mutta harmistus oli suuri kun lanka loppui kesken ja olin silloin Vivamossa. Kotoa löytyikin sitten toinen vyyhti ja sain lapaset valmiiksi, tosin niistä ei tullut lapaset Vilmalle, vaan minulle itselleni.

Näiden lapasten tarina on siis se, että luulin langan olevan Esiton huopalankaa ja sillä ajatuksella ja ohjeella neuloin, mutta ilmeisesti kyseessä oli Sohvi-shaalilanka ja siksi lankaa kului paljon enemmän ja kahden huovutuksen jälkeen sain sopivat lapaset itselleni. Lanka on ostettu Jämsän huopatehtaalta kakkoslaadun lankana ja siksi siinä ei ollut vyötteitä.

Lanka kuitenkin huopui kauniisti, joten sitäpä voisi toistekin käyttää lapasiin .

Huovutetut lapaset

Lanka: Sohvi-shaalilanka

Menekki: 159 g

Puikot: 5

Huovutus ensin 40° päivittäispesu ja sitten vielä 60° päivittäispesu

Hamsterikuun kulutus kasvaa näillä lapasilla 159 g ja vielä illemmalla bloggaan ne lapaset, jotka sitten Vilmalle neuloin paksusta Pirkka-langasta eilen illalla, kun isäntä oli katsomassa HPK:n matsia Rinkelinmäellä.

Oskarille olen aloittamassa kirjoneuletta ja malli on kovasti hakusessa. Lanka on Nor sport, norjalainen villalanka, jota tässä bloggauksessa näkyy vähän. Olen myöhemmin löytänyt sitä kirpparilta lisää ja sitä nyt riitäisi Oskun neuleeseen. Joku kaarrokeneule olisi kiva. Lanka on vähän Seiska veikkaa paksumpaa, jos sinulla on ideoita niin mieluusti otetaan vastaan.

Sunnuntaiterkuin seijap, joka lähtee paistamaan jotain hyvää torttutaikinasta, jota löytyi pakkasesta.