Alkusyksystä lähti Heimolasta kaksi huivia Novitan ja yhteishyvän huivikilpailuun.

IMG_0173

Tässä ensimmäinen liikkeelle lähtijä Hämeenlinnan palvelevassa postissa.

IMG_0174

Toinen huivi oli niin suuri, että lähti pakettina viimeinen päivä elokuuta, kun lähdin Aslak-kuntoutukseen.

Tänään on julkaistu kymmenen lukijaäänestykseen päässyttä huivia. Minun huivejani ette siellä näe, mutta toivottavasti joku ostaa ne marraskuussa käsityömessuilta Tampereelta. Kaikki kilpailuun lähetetyt huivit myydään siellä Naisten linjan hyväksi.

Minä lähetin kilpailuun siis kaksi huivia.

IMG_0172

Ensimmäinen neulomukseni oli pukumiehen pikkuhuivi. Huivi sai innotuksensa gTIE:n upeista miehten kankaisista/nahkaisista "kaulavaatteista".

Langaksi tähän huiviin valikoitui Novitan Ruska, joka on kyllä 70% akryyliä ja 30% villaa, mutta eipähän ainakaan kutita.

IMG_4150

Isäntä ystävällisesti suostui poseeraamaan huivin kanssa. 

Olen neulonut samalla idealla myös huivin laadukkaasta merinovillasta, sitä en ole vielä kuvannut ja siitä Isäntä tykkäsi tosissaan ja on jo sitä käyttänytkin. Mietin olisiko tälle tialusta neuleohjeena?

Oikeastaan tämä huivi sai innoituksensa Titityyssä kesällä, kun ystävät sanoivat, että kyllähän se isäntä on niin rock, että se huivia käyttäisi. Eilen ostinkin ohutta lankaa, josta olisi tarkoitus tulla hänelle huivi.

IMG_4148

Pukumiehen pikkuhuivi
Malli seijap
Lanka: Novita Ruska
Menekki: 50 grammaa
Puikot: 7 mm

IMG_4195

Isossa paketissa lähti liikkeelle 200 grammaa Novitan Aavaa (72% akryyli/18%villa/10%polyamidi). Mallineule on vanha äitini Helsingin diakonissalaitoksella oppima, silloin kun ei sisäoppilaitoksesta saanut liikoja juoksennella jne...

IMG_4189

Kaksi kerää riitti tähän huivin mittaan, nepparit ovat kiinni neuleen päissä. Voisi siis pitää myös auki.

IMG_4154

Olisi taas tietenkin voinut sen verran peiliin katsoa, että olisi tuon nepparikohdan asettanut kauniimmin.

IMG_4192

"Kanervainen Aava"
malli: seijap
Lanka: Novitan Aava
Menekki: 200 grammaa
Puikot: 7 mm

IMG_4196

Nyt tiedän, että ainakin yksi neulovista ysträvistä sanoo "Teit taas liian vaikeat ;-)". No sitä nämä eivät nyt ainakaan olleet, mutta ehkä minä pärjään ilman Novitan lankapakettia ja S-ryhmän lahjakorttia ;-).

Viikon päästä on jännät paikat. Neljännet hohtoneulonnan SM-kisat ovat menossa. Tähän aikaan jo luultavasti tiedän oman kerrosmääräni. Tervetuloa kisaamaan tai ainakin katsomaan Vanhaan kutomoon Wetterhoffin taloon.

Perjantaiterveisin seijap