Toukokuu on jo pitkällä ja on tuntunut, että ei ole ollut mitään blogattavaa tai sitten ei ole ollut aikaa blogata. Nyt kun latasin kuvia Flickeriin, niin huomasin, että olihan niitä kuvia siellä jo odottamassa, että pääsisivät blogiin asti. Taidanpa tehdä nyt niin, että teen siis muutaman päivityksen ja laitan jonkun ajastimella, että ei näin pitkiä taukoja tulisi.

Untitled

Viikko sitten lähtivät kutsut esikoisen rippijuhliin, karttakin piti laittaa mukaan, heille, jotka eivät ole koskaan käyneet Hausjärven kirkossa

Viikon päästä täällä kotona varmasti pakataan ja vähän jännitetäänkin riparille lähtöä. Vaatteet konfirmaatiota varten on ostettu ja yhdessä tehty listaa ruokapöydän tarjottavista. Mummilta on tilattu kinuskitäytekakut ja viipalepikkuleipiä. Minä olen kehitellyt vanhasta reseptistä valkosuklaakakun ohjeen. Siitä tuli kerrassan hyvää kun kokeilin sitä viikko sitten tehdä, harmonin hakijoille. Yksi suolaisesta tarjottavasta on Vuohenjuusto-tomaatti pitko, jota oli tarkoitus leipoa myös Mallavirillä olleisiin käsityöhuoneen avajaisiin, jotka kuitenkin jäivät minulta väliin.

Kotona on laitettu paikkoja kuntoon ja järjestykseen. Opiskelun ajalta jääneet rästit kotihommissa ovat näkyneet ja niitä olen koittanut saada laitettua kuntoon. Asiaa ei tietenkään helpota se, että toukokuu on töissä aikalailla kiirettä aikaa. Pihan kesäkukat on vielä hakematta, mutta miesväki on kyllä pihaa raivannut ja siivonnut kerrassan hyvään kuntoon.

Marraskuussa bloggasin Hämeen Sanomista poimitusta. Eilen huomasin, että lapasmallistani on nyt ohje Suuren käsityön nettisivuilla. Käykäähän ottamassa ohje talteen. Kun ohje oli työn alla Pirkanmaan Kotityö Oy:llä, kävin sähköpostikeskustelua ohjeen kirjoittaneen Sanna Isosompin kanssa, oli kerrassaan ihana käydä ohjeeseen liittyviä asioita läpi ammattilaisen kanssa. 

Samassa marraskuun bloggauksessa kerron teille, että menen vetämään Naisten pankin pitsimattopajaa, paja meni hienosti ja matontekeleet matkassa lähti väkeä kotiin. Minä otin matkaani sen ainoan kassillisen joka jäi käyttämättä ja virkkasin matoksi samantien, mutta matto jäi kuitenkin vaiheeseen, siis kuteenpäät päättelemättä ja muutenkin matto on odottanut Nanson pussissa viimeistelyä.

Perjantaina sain maton kuvausvaiheeseen ja lauantaina kuvasin sen kuistin lattialla. 

Untitled

Matto oli vielä toisen maton (eli painon) alla vielä muutaman yön ja oli kerrassan kauniisti asettunut kun tänään otin sen kuvattavaksi.

Untitled

Maton malli on muunnos vanhassa virkkuukirjassa olleesta pikkuliinasta, olisiko kirja ollut Mary Oljen taattua laatua.

Untitled

Virkattu matto

Nanson kuteesta

Menekki vajaa 2 kiloa

koko halkaisija 110 cm

Virkkuukoukku nro 10

Oikein levollista ja hyvää toukokuun loppua teille kaikille, nyt on saatu nauttia lämpimistä keleistä, saa nähdä miltä se huominen viileneminen tuntuu.