Roosa jakku oli työnalla kesäkuun alusta. Päätin yläkertaa siivotessani, että uutta lankaa ei tule tähän taloon, ennen kun vanhoista on päästy vähemmälle. Laitoin nimittäin yläkertaa kuntoon ja sain sinne laitettua vieraille nukkumatilan, joka muuna aikana on minun käsityöhuoneeni. Kuvia siitä tulee jossain vaiheessa. Yövieraitahan meillä ei käy varmaankaan kuin maksimissaan viitenä yönä vuodessa, joten ennemmin minä otan tuon meidän entisen makuuhuoneemme käyttöön.

Roosan jakun ohje on Kauneimmat käsityöt 4/2014 lehdestä. Nappasin lehden äidiltä lainaan ja otin vaatteen puikoille. Lanka ei ole sama kuin ohjeessa, mutta mallasin sitä, jotta se paassaa tuohon jakkuun. Langat on ostettu aikanaan Karnaluksista ja niistä piti tulla Novitan ohjeella liehukehelmainen tunika. Aikanaan tein tuon tunikan, mutta se ei ollut minulla kuin hetken, sillä se oli liian iso ja annoin sen Helkalle. Niin, eikä sen värikään ollut minulle sopiva. Uutta en tehnyt, sillä huomaan kyllästyväni kun neulon sileää neuletta, jotain kivaa siinä pitäisi olla.

Nyt mietin, tämän roosan kohdalla jääkö tämä itselle vai mikä tämän kohtalo on. Kuvat on otettu juhannuspäivänä, ja niissä näkyy leiriväsy ja se, että tinnitus alkoi uudelleen leirillä ja oli siis tuossa vaiheessa valvottanut liian monta yötä.

Untitled

Ohjeessa oli hihoihin tehty resorit neulomalla, mutta minä halusin jättää näin, niin tuli vähän kevyempi. Lankana on SOLO (81% viskoosia-19% pellavaa) Løve Garn

Untitled

Novitalla on muuten julkaistuna nyt lankataulukko, joka kannattaa tallentaa koneelle, siitä voi katsoa kaikki jo poistuneitakin lankoja ja niiden koostumusta. Tämä LoveGarn:han on aivan sama lanka jota Novitalla myytiin Luxus wave nimellä. Montaa mallia ei kyllä kyseiselle langalle koskaan tullut.

Untitled

Malli: Turkoosi pitsijakku

Kauneimmat käsityöt 4/2014

Koko: 40/42 (olisi riittänyt pienempikin)

Lanka: LoveGarn

Menekki: 258 grammaa

Puikot: 5 mm

Untitled

Viikkoa ennen juhannusta kukki Unikko näin komeasti. Nyt sateet ja kylmyys ovat pitäneet Pionit nupullaan, saa nähdä koska aukeavat. 

Tänään on minulla toinen lomapäivä. Kohta lähdemme nuorison kanssa kaupunkiin, minulla on fysioterapia-aika ja esikoisella parturi, kuopuksella on muita vaan asioita, ovathan alennusmyynitin alkaneet.

Leppoisia päiviä teille kaikille, olette sitten töissä tai kotona.