Tämä päivitys tulee viikon viiveellä. Tämä viikko on mennyt niin, etä ei ole juurikaan kotona ehtinyt koneella istua. Katjun blogissa on ollut jo hyvän tovin päivitys meidän matkasta ja siellä on kerrassaan hyvät kuvatkin samoin Kristiinan silmukoissa kannattaa piipahtaa lukemassa. Mutta jotain kuitenkin Hämeestäkin kirjoittelen.

Aamulla aikaisin lähtö junalle ja siten ratikalla Länsi-satamaan. Iki ihana porukka ja matka meni upeasti meille varatussa kokoustilassa.

Satamassa tapasimme Kuduja Annan ja Katjun tilaama taksi oli odottamassa ja vei meidät Raasikuun Aaden tehtaalle. Aadella oli lankaa ja villaa hyvin hyllyissä, mutta en kokenut tarvitsevani mitään muuta kuin kaksi vyyhtiä vironvillaa. 

Aadelta hotellille, Hotel st Olav, jonne saatiin tavarat jätettyä ja lähdettiin käymään Karnaluksissa. 

Karnaluksissakin pidin kameran visusti kassissa, jotenkin tuntui, että onhan näitä jo nähty ja kuvattu. Karanaluksin ostosten jälkeen jakaannuimme pienempii porukoihin ja kuljimme Abakhanin ja Kangazungelin kautta vanhaan kaupunkiin. Minä kiersin noita kangaskauppoja sillä silmällä, että löytyisikö niistä sopivaa vihreää kangasta minulle diakoniatyöntekijän virkapaitaa tai tunikaa varten, sillä nyt käytän tuota työvaatetta niin paljon, että tuntuu että tarvistisin uutta ja minua ei nuo valmis versiot juurikaan kiehdo. Mutta eipä löytynyt näistäkään upeista liikkeistä.

Vanhan kaupungin Müürivahella oleva Domus Linum oli lisännyt lankavalikoimaans aja siellä oli monta lankaa, jotka olisivat voineet saada minut lankeemaan kiusaukseen. Tyydyin kuitenkin kuvaamaan muutamia asioita muistiin. 

 

DSC04451

Puuvillaa ja pellavaa puikoilla

DSC04449

 

DSC04448

Pellavaa

DSC04447

DSC04444

Illalla kävimme syömässä Rataskaevu 16 nimisessä ravintolassa (osoite myös sama). Paikkaa voi suositella lämpimästi kaikille. Varatkaa kuitenkin paikat etukäteen, sillä myös paikalliset pitävät paikasta ja se on aina täynnä.

Kotona kuvaisin ostokseni

DSC04463

448 grammaa farkun väristä villalankaa Aadelta.

DSC04465

Karnasta 200 grammaa Alizen Bamboo fine 100% bambulankaa. Tästä pitäisi tulla tunika, pusero tai neuletakki. 
Ohjevinkkejä otetaan vastaan

DSC04466

Karnasta lähti mukaan myös kahdet puikot itselle ja Knit pron cubicsit ystävälle.

 

Olin jo kirjoittanut pitkän pätkän ja sitten tuli joku minun ja Vuodatuksen välinen erimielisyys. JOuduin siis jälleen kerran kirjoittamaan kahteen kertaan. 

Lankalaihiksen tilannekatsaus pitää nyt tehdä ja katsoa missä mennään. Lankalaihikseen tämä satsi toi nyt plussaa 648 grammaa eli tilanne on tälllä hetkellä - 13 940 grammaa. Jotain valmistakin täällä on tullut, mutta odottakoon ne vielä kuvaamista. Kuvattuna taas sitten lasketaan saldot kohdalleen. 

Leppoisin lauantaiterveisin seijap