Edit: Lisäsin vielä Taluttimen ottaman kuvan loppuun, se oli niin kaunis väreiltään.

Salainen sukankutoja on minun osaltani "suoritettu". Talutin on saanut eilen sukkansa. Nyt siis uskallan kertoa teille sukkatarinaa.

Olin päättänyt että teen sukat suomalaisesta langasta ja suomalaisella ohjeella. Mielessä siintelivät Hiitolan sukat ja joku ihana ohut suomalainen lanka. Ostinkin lankaa, Wetterhoffin Sivillaa lähti matkaan ja aloitin sukat ajatuksena, että jalkaterä osa tulisi Sisusta jotta kestäisi. Sisu ei ole suomalaista lankaa vaikka nimestä voisi niin ajatella.

Sitten koitti se päivä kun sain tiedot sukkaparistani ja samalla viikolla astelin VillaMokkaan ja näin Viinin viemät. Olin myyty ja samalla tiesin että Talutin tarvitsee juuri tästä väristä sukat. Onhan lanka sentään värjätty käsin Hämeenlinnassa.

2309590983_065a17e0d2_m.jpg

Tässä Viinin viemä siis poseeraa ystävänsä Iriksen kanssa.

Kuumeinen sukkamallin etsintä alkoi. Tuohon lankaan en halunnut hukuttaa palmikoita eikä liikoja pitsineuleitakaan hukkuuhan se kirjavuuteen, ajattelin. Haastetta piti kuitenkin olla, joten halusin tehdä sukat taikalenkkitekniikalla.

Malliksi löytyi Ullan pitkät Mutkitellen sukat ja aseiksi addin 100 cm pitsipyöröt numero 2,5. Malli oli siis suomalainen. Olin tyytyväinen.

2309590989_66f4b307b1_m.jpg      2344930355_41c0a58f93_m.jpg

Tässä jo ollaan matkalla, mutkitellen.

Lopputulos aina jännittää kun tekee jollekin vieraalle. Mietin koko ajan tykkääköhän Talutin, kävin useampia kertoja hänen blogissaan ja seurasin Novitan Neulomon keskusteluissa hänen kommenttejaan. Lopputulokseen olin itse tyytyväinen. Sukat pääsivät poseeraamaan meidän omenapuuhumme.

2345567454_4ed9e3acf6.jpg

Pitkät Mutkitellen-sukat, tiimalasi kantapäällä
kärjestä aloittaen niinkuin ohjeessakin
Malli: Ullaneule
Lanka:MokkaSukka, väri Viinin viemää
Menekki: 93 grammaa
Puikot: 2,5 pitsi addit
Tekniikkana:magicloop, ohjeistuksesta kiitos KristiinaS

Sukkia viimeistellessäni tuli mieleen, kun antaa viinin kovin viedä, niin kulkukin käy mutkitellen. Sitä en kyllä ollut alussa ajatellut.


Tämä oli mukava vaihto. Kiitos Hanna kun taas järjestit tämän.

Omat sukkani ovat vielä tulematta, kiva on vaihtoblogissa miettiä valmistuneiden kohdalla, olisiko tuo minun sukkaparini. Vielä on kuitenkin aikaa ja minä jaksan odottaa.
 
2347456728_d2d1c4e005_o.jpg

Tämä on siis auringon paisteessa Taluttimen ottama kuva. Näkyvät värit taas vähän erilailla.