Kun syksy 2012 Novita lehti ilmestyi kesällä, siinä oli hame joka piti saada puikoille. Ja kyllähän se sitten pitkään olikin puikoilla ja pitkään se odotti, että saisin sen viimeisteltyäkin. Langoiksi valikoituivat Seiska veikka ja Jussi lankojen jämät, joita oli jäänyt monesta työstä. Ajatuksena oli, että jos lanka loppuu kesken, niin vaihdan sitten villisti väriä ja kahden langan suhetten niin pitikin tehdä, mutta lopputuloksessa sitä ei kyllä mielestäni huomaa. Voisikin melkein kysyä, mitkä värit ovat vaihtuneet kesken matkaa?

Tätä hametta innostui neulomaan, myös useampi Novitan neulomon joukosta, valmiita hameita löytyy ainakin Lankavakalta, jos joltain muulta löytyy valmiina muualta kuin Neulomon galleriasta niin olisi kiva saada vaikka kommentin kautta viestiä, niin linkitän tänne. Ovat nimittäin tosi hyvän näköisiä. 
Minun hameeni kuvasi Vilma, Poikkeuksessa kuvattiin muutama kuva keskiviikko iltana, mutta ei siellä valo riittänyt, joten tässä nyt eilen kuvattu hame. Lankoina ovat keltainen Seitsemän veljestä spot, Kanervan värinen Seitsemän veljestä 1990-luvun alusta, petrooli Seitsemän veljestä (joka oli ainoa ei jämälanka), turkoosi Seitsemän veljestä Polkka, Petrooli Jussi ja harmaa Seitsemän veljestä, niin ja sininen Seitsemän veljestä Polkka. No, nyt tästä kyllä sitten osaakin jo päätellä mitkä langat loppuivat kesken wink. Näistä ainoa Novitan sivuilta tällä hetkellä löytyvä lanka on tosiaan tuo turkoosi Polkka. Eikä tuolta Tapion kaupastakaan noita enää löydy. Aika nopea on lankojen kierto.

Hame on ollut minulla päällä töissä kolme päivää. Tiistain eläkeläisten kerhossa sain hameesta aika monta kommenttia. 91-vuotias mummo pyysi lähelle ja kertoi " Silloin kun minä olin pieni koululainen niin minullakin oli tuollainen hame alushameena, siinä käytettiin villalankojen jäämiä ja sitä pidettiin alushameen alla ja se lämmitti tosissaan." Minä sitten mummolle kerroin, että minulla kyllä nyt on täällä hameen alla alushame, että en ihan pelkällä alushameella ole liikenteessä smiley. Keskiviikkona sain samaa palautetta Karjalasta evakkona tulleelta mummolta, joten näin se on ollut. Aika muuttuu, miksi näin kaunis vaate pitäisi sinne kangashameen alle kätkeä? Toisaalta silloin kun nämä mummot ovat pieniä koululaisia olleet eivät langat ole olleet näin värjättyjä vaan niitä luonnollisia lampaan värisiä. Kuminauhat laitoin vyötärölle ja näissä kuvissa pilkottaa myös uusi Butler&Butlerin reilun kaupan virkapaitani. Ajattelin, että käytän virkapaitaa aina jakun tai neuleen alla ja siksi tilasin vain lyhyt hihaisen, mutta tämä on kyllä niin hyvä malli ja väri, että voisi tilata myös pitkällä hihalla ja käyttää liivihameen kanssa.

 


Siksak hame
Malli: Novita, Lea Petäjä
Lanka: erilaiset 7 veljestä ja Jussi
Menekki: yhteensä 284 grammaa
Puikot: 4 mm

 
Syksyä on ilmassa. Lampaat lähtivät keskiviikkona kotiin Hauholle, jollakin kokoonpanolla taas uusia odotamme tulevaksi kesäksi. Opiskeluun liittyviä asioita kuuluu jokaiseen päivään. Nyt on tasan kuukausi aikaa siihen, että opinnäytetyö pitää jättää. Rutistamista siis minun osaltani riittää. Eilen vietimme töissä eläkkeelle lähtöjuhlaa, villasukat sai pitkäaikainen kirkkoherra jota kiitollisin mielin saattelimme eläkkeelle. Huomenna hänellä on vielä lähtösaarna Hämeenlinnan kirkossa.

Oikein kuulaita syksyn päiviä teille jokaiselle.